resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 437
    real madrid kontrollü oynayalım derken orta sahasını çok geriye çekti. morinho bu taktikle interi cl şampiyonu yapmıştı. kendi evinde kontra topla gol arayan madridin taktiği barcelona tarafından bu sefer iyi analiz edilmişti. ronaldo bir ara sağ bekte hamitle birlikte oynamaya başladı üzerindeki baskıyı unutturmak için, ancak kendini takip eden abidali marke etmediği için abidal fazla adam olarak katıldığı atakta golü buldu. sonuçta golcü adamı çok kabahatli bulmak doğru olmayacaktır, hatanın %51'i o ana kadar kendi kanadında görevini yaoan hamit e aittir. belki marke edilmesi gereken oyuncuların çokluğu, ofsayt taktiği gereği çizgi savunma zorluğu burada hamit için kayırıcı bahaneler olsa da, hamit in daha uyanık olması gerekiyordu. sonuç olarak tüm suçu hamit e de bulmamak gerekir. topa sahip olma yüzdesi barcelona lehine %73 olduğu bir ortamda bazı rakip oyuncuların demarke kalması normaldir.

    aslında oyunun genelinde barcelona yı oynatmama planı işe yaramış görünmektedir. yenilen iki gol de duran top organizasyonu ile gelmiştir ve goller demarke olan barcelona defans oyuncu tarafınca atılmıştır. sanırım morinho yenile yenile yenmeyi öğrenecek diye düşünmekteyim.

    bir parantez hamit için açmalıyım: hamit karşısında oynayan iniesta yı gayet iyi marke etti. iniesta hamit yüzünden dikine oynamaktansa yatay oyuna yönelmek zorunda kaldı. hamit golün yenmesine neden olmuş olabilir. ancak madrid orta sahası defansa çok yakın oynadığı için barcelona ya çok fazla adamla hucüm imkanı verdiler. hamit ayağına gelen atağa yönelik 6 topun ikisini mükemel pas olarak forvete iletti.

    sonuçta barcelona yine yendi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın