• 368
    kendisini yetersiz, beceriksiz veya herhangi bir x'siz (x burada değişken olmakta, yerine istediğiniz olumsuz sıfatı kullanabilirsiniz) görmek sureti ile beğenmeyen, başarısız bulup eleştiren her yazara "kapıları sonuna kadar açık bir oluşumdur" sözlük moderasyonu. çünkü, sözlüğün güzel bir yer olması dışında bir amaçları olmadığından, sözlük için kendisinden daha iyisini yapabileceğini düşünen ve yapan her kişiyi sevgiyle bağrına basar.

    evet, gayet basit. "siz bu işi beceremiyorsunuz, yapamıyorsunuz, ben sizden daha iyisini yapabilirim, vs. vs." diyen her yazarın moderatör olması için önünde bir engel yok. aranan tek şart, yazının en başındaki cümlede anlatılmak istenen, moderasyonun başarısızlığı ile ilgili bölüme ve yapılan eleştirilere tamamen katılıyor olmanız. yazanları yetersiz bulup daha da fazlasını düşünenler varsa eğer, şiddetle muhalif olmanın ayrıca tercih sebebi olduğunu da belirtmem gerek.

    not : işbu yazı kesinlikle moderasyona yönelik eleştirilere karşı tepki, eleştiri ya da vb. bir amaçla yazılmamış olup; şaka, ironi, ayar filan gibi kavramları "kesinlikle" içermez. alt metinlerde, satır aralarında farklı mesajlar aranıp öyle algılanmaması açısından bilinmesinde fayda var. neyse o yani. net.
    şahsen haklı-haksız tüm eleştirileri saygı ve mümkün mertebe empati kurarak değerlendirmeye çalışan biri olarak son derece samimi olduğumu bilmenizi de bilhassa belirtmek isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın