• 357
    hâlâ ve hâlâ ciddi ciddi arda turan'ı sevdikleri için arda turan'la ilgili yazılan olumsuz yazıları silindikleri zannediliyor. arda turan'ı da geçtim herhangi bir konuda kişisel beğeni ve zevklerine göre yaptırım uyguladıkları düşünülüyor. hayır arda turan başlığında yer alan yüzlerce olumsuz yazı zaten bu tezi çürütuyor ama buna rağmen adam bir başlık açıp o başlık silindikten sonra veryansın ediyor. arkadaşlar, bir başlığın silinmesini sadece "moderasyon düşüncelerimi beğenmedi" noktasına indirmek sizce de çok basit değil mi?

    direk somut örneklerle olayın pratiğini yapalım. örneğin, arda turan fan boyları başlığı açılıyor. ardından bu başlık moderasyon tarafından siliniyor. başlığı açan yazar da direk, "bakın işte moderasyon ardacı, ardayı sevdikleri için yazdıklarımı sildiler, arda'yı eleştirmek bu sözlükte yasak, ağır liseli bunlar" moduna giriyor. oysa o başlığın silinme sebebi çok daha başka. halihazırda arda turan taraftarı gibi bir başlık sözlükte zaten mevcut. başlık kirliliğine yol açmamak için de açılan başlık siliniyor. her şeyi geçtim arda turan fan boyları başlığı zaten sözlük formatının dışıda. olay aslında özünde bu kadar basit. yani ilgili başlık arda turan fan boyları değil de aziz yıldırım fan boyları olsaydı yine silinecekti. olayın moderasyonun keyfiyetiyle alakası yok.

    ayrıca aynı şekilde arda turan'la ilgili arda turan başlığına yazılabilecek birçok şey yazarın tamamen öznel yorumuna göre yüzlercesi türetilebilecek kalıpla yeni bir başlık olarak sözlüğe sunuluyor. bu da aynı şekilde moderasyon tarafından siliniyor. yani arda turan'ın fenerbahçe'ye göz kırpması gibi yüzlercesi türetilecek bir başlık açmak yerine arda turan başlığına "fenerbahçe'ye göz kırpmıştır" temalı entry'nizi girebilirsiniz. (bkz: niteliksiz entry/#694353)

    hemen hemen arda turan konusundan son yaşanan silme olayların içinde olan moderatör olarak şunu netlikle söyleyebilirim ki; eğer kendi kişisel zevk ve tercihlerime göre entry silseydim; sözlükte bir tane bile fatih terim, hakan şükür ve gheorghe hagi eleştirisi kalmazdı. hele hele gheorghe hagi'yi komisyonculukla suçlayan entry'lerin yer aldığı sözlükte. arda turan kim?

    bir entry silindiği zaman, bunu mesaj yoluyla soran herkese açıklayıcı sebebiyle belirtiyoruz. yani kısacası, bir entry'niz silindiği zaman önce ilgili moderatörden bunun açıklamasını isteyin. o zaman entry'nizin silinme gereçesinin düşündüklerinizden çok daha farklı olduğunu görebilirisiniz. aldığınız cevap sizi tatmin etmezse, yaptırımın ve kuralın saçmalığından o zaman dem vurabilirsiniz. buna kimsenin itirazı yok. ama olayı tamamen başka türlü aksettirerek sunmak da büyük bir haksızlık oluyor.

    empati, sempati yani tölerans. he?
App Store'dan indirin Google Play'den alın