resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 2548
    hakkında göreve 3. gelişiyle alakalı entry girdim mi hatırlamıyorum fakat entry yazmamış olsam bile düşüncelerimi bana bir güzel afiyetle yedirmiştir. bu yıl sonumuzun 2. terim dönemi ile benzer olacağını düşünüyor, hatıralarımızdan 2000'deki güzellikler yerine bu başarısız dönemlerle hatırlayacağımız için üzülüyordum. 2. dönemindeki başarısızlığı bence tamamen yönetim zaafına ve maddi zorluklara yormak anlamsız. zira o kadar ağır derecede olmasa da, ona yakın zorluklara rağmen avrupanın en büyüğü olmuş bir takım yaratmıştı. yani sorun tamamiyle fatih hoca'nın kendisindeydi. bugün görülmektedir ki hoca önce kendiyle barışmış.

    benim dikkatimi çeken en basit örnek, her transfer ile ilgili basından aldığı soruyu kıvırmadan içtenlikle yanıtlıyor. klasik cevaplardan kaçıyor. diyaloğa girip arayı sıcak tutmaya çalışıyor. diyebilirdi ki "galatasaray'da transfer bitmez, değerlendirme yapıyoruz" vs. ama bunlar yerine neredeyse oyuncunun ismi dışında her bilgiyi 'spk' dalgasını gözeterek açık olarak yanıtlıyor.

    bir başka dikkat çekici nokta maç önü/sonu verdiği demeçler. daha az sinirli, kendine daha hakim bir görüntü sergiliyor, fevri yaklaşmıyor. fm tabiriyle media handling'i tavan yapmış durumda.

    takım içi arkadaşlığı, sıcak ortamı üst düzeye taşımak konusunda terim aynı terim fakat üstte biraz bahsettiğim ve başka olumlu etkenler de eklenince ortaya bambaşka bir fatih terim portresi çıkıyor. ne 1. ne de 2. fatih terim dönemi değil, başlangıçları ele alırsak o iki dönemden daha iyi bir gidişat sergiliyor.

    iyi ki beni haksız çıkarttın, iyi ki varsın hocam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın