resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 2500
    sürekli örnek verdiği barcelona gibi altyapıdan en altı-uedi oyuncu ile bi kadro kurmak istiyor. üstelik bunları da uzun dönemli planlıyor görüldüğü gibi. 15 yaşındaki çocuğu idmana çağırmak demek, uzun vadede planlarım var demek. al sana sevinmek için bir neden daha.

    üstelik bence en güzel yanlarından birisi, müfit hoca alt yapının başına geçince, altyapıdaki oyuncular için bocalama devri olmayacak. özellikle daha küçük yaştakiler için. hem de modern futbola doğru eğrilecekler. mesela emre çolak'ın en büyük sorunu fiziğiydi. çünkü alt yapıda hiç üstüne düşülmemiş. fatih hoca gibi pres sistemi oynatan bi hoca için de fiziği yetersiz geldi doğal olarak.

    ama şimdi alt yapıdaki oyuncular fatih hoca'nın nasıl oyuncu istediğini anlayacak. fiziklerine filan dikkat edecekler. güç çalışmaları daha çok yapılacak. yıllarca galatasaray ve türkiye'de alt yapıda yetenekli oyuncular oldu. ama ne zaman a takıma çıksalar hep bi şaşkınlık geçirdiler. çünkü altyapıda başka şeyler oynuyorlar, a takımda başka. şimdi altyapı ve a takım aynı mentalite ile yönetilecek. altyapıda nasıl oynuyorsa çocuk, a takıma çıktığında da sistem, taktik olarak aynı şeyi oynayacak. hem pişme, alışma dönemi olmayacak, hem de alışma süresi daha az olacak. e tabi buradan da kazanan galatasarayımız olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın