• 4743
    fatih terim'in devre arasındaki transferlerde önceliği yerli futbolculara vereceğiz açıklaması çok çok akıllıca. yerli futbolcu piyasasını yıllarca bilerek yukarı çeken ve alım gücü sayesinde yukarıya çektiği piyasayla yerli futbolcuların transferlerinde sürekli bir adım önde olup sonunda emeline ulaşan fenerbahçe bu sefer devre dışı olacak. bunu iyi değerlendirmek lazımdı.

    artı olarak şuna inanıyorum ki; bir takımın şampiyon olmasında yerli futbolcuların rolü yabancılardan daha fazla. takım olma havasını, birlik beraberlik duygusunu daha çok yerli futbolcular sağlıyor. bu nedenle vasat üstü yerli kadrosu şampiyonluğun yarısı demek. bizim şansımız ise bu sene yabancılarımız da nihayet takımı benimseyenlerden, takımın bir parçası olmaktan çekinmeyen adamlardan oluşuyor. yıllarca hiç sorumluluk almayan yabancı futbolcuların kötü oyununa kılıf aradık durduk. kendimi de katıyorum buna. ancak bu sene elmander, melo, ujfa büyük sorumluluklar alıyorlar maç içinde. eboue ve muslera haklarındaki soru işaretlerini hızla sildi. baros'un da götü başı yavaş yavaş düzeltmesiyle zaten 6 yabancımızdan maksimum fayda sağlıyoruz. devre arasında alacağımız yabancı futbolcu çok kaliteli ve nokta diyebileceğimiz şekilde olmazsa terim'in isteyeceğini zannetmiyorum. bakınız sene başında almak için çok uğraştığımız reyez..yapılırsa da yedek kalmayı sorun etmeyebilecek kulübe derinliğini sağlayacak bir yabancı olur. onun için belki de reyez transferinin gerçekleşmemesi daha hayırlı olmuştur bizim adımıza.

    terim hakkındaki önyargıların kırılmaya başlamasını görmek de güzel bu arada. özellikle internette yazıp çizen taraftarın büyük bölümü terim'in galatasaray'dan daha çok milli takım performansını yaş icabı daha fazla idrak edebildikleri için milli takımda yaptıklarıyla değerlendiriyor. oysa kulüp takımı ile milli takımı çalıştırmak bambaşka kriterler, parametreler içeriyor. terim yine bize bunları izletecek denilen servet ve gökhan ancak 91'li semih cezalıyken oynayabiliyor. ayhan mecbur kalınmadıkça oynamıyor. hakan balta dışında soru işareti olan oyuncuların çoğu yok. hakan'ın da geçmiş senelerdeki performansıyla şu anki performansı arasındaki fark ortada. yine oynarken sıkıntı çektiğimiz 4-3-3 ve 4-1-4-1 sistemlerinde ısrar etmediğini gördük. en azından fatih terim hakkındaki acaba?'lar azalmıştır diye düşünüyorum.

    her şeye rağmen 4x4'lük değil takım. transfer şart. herkesin bildiği üzere kanatlarda sergen'in deyimiyle büyük sıkıntı var. riera olmadı, kazım istikrarsız, emre tahmin edemeyeceğim şekilde büyük bir özveriyle oynuyor ama oranın adamı değil. şimdilik engin baytar dışında oynadığı sürede sürekli katkı yapabilecek 2. bir adam yok zaten engin de malum. olcan, hamit, gökhan isimleri dolaşıyor. umarım ve umarım ki gerçekleşir. sercan'ın da bir haltlar karıştırıp karıştırmadığı belli değil. riske girmeden yerli bir forvet de alınabilse keşke. açıkçası bu konuda da terim'e güvenmekten başka çare yok gibi. adı geçen oyuncular necati ve batuhan sorunlu adamlar ama engin baytar gibi sorunlu olsa da takıma kesin olarak büyük katkı verir diyemeyeceğimiz adamlar. engin'in vereceği katkıdan emin olduğumdan sorunlu olup olmadığını hiçe sayarak çok istemiştim. terim'in bu konuda titiz olacağında şüphem yok. faydalanacağını düşünüyorsa itiraz etmenin bence hiçbir anlamı yok. onları bizden daha fazla tanıdığı kesin.

    en çok şikayet edilen konu olan oynadığımız oyunun yavaşlığı kanat oyuncusu transferleriyle büyük ölçüde çözülebilir. çünkü engin dışında kanatta kim oynarsa oynasın oyunun içerisinde değil. kazım bölüm bölüm, riera ise neredeyse hiç oyuna dahil olamadı. selçuk topu önüne aldığında kullanacağı opsiyon sayısı otomatikman azalıyor. 2.yarı selçuk'un performansında gözle görülür bir artış olması muhtemel.

    yine de beni en çok sevindiren olay futbolcuların kazandığı özgüven. deplasmanda 7 maçtır gol yememek ne demek. bunun bir kulüp rekoru olduğunu da belirtelim. ki bunu yaparken her zaman iyi de oynamıyoruz. tamamen özgüvenin getirdiği olay bu. son olarak terim otur, 10.
App Store'dan indirin Google Play'den alın