• 4691
    11 aralık 2011 trabzonspor galatasaray maçı'nda baros kötüydü, kazım kötüydü, emre çolak kötüydü. ve galatasaray 3 golle kazandı. sağ kanat, sol kanat ve forvetin biri. kısacası en önemli hücum oyuncularının kötü olduğu bir günde pek de fazla pozisyonun yaşanmadığı bir maçta bu kadar net bir skorla ligin en zor deplasmanlarından dönen bir takım..

    devre arasında yapılacak kanat ve forvet takviyeleri * ve belkide bir forvet arkası yaratıcı oyuncu ile durdurulamayacak bir takım olabilir. ama hali hazırda benim için hala yetersiz. bahsettiğim bölgelere ve artı olarak sol beke takviye şart.

    tamam kötü oynamıyoruz. son beş maçta 13 puan almış - ki bunların birinde fenerbahçe'yi diğerinde deplasmanda trabzonspor'u yenmiş- bir galatasaray var önümüzde. ama çok uzağa gitmeye gerek yok. rijkaard 'in geldiği sezonun ilk 6 haftasını hatırlayalım. 6 da 6 yapan bir galatasaray. elano'suyla keita'sıyla, baros'uyla kewell'ıyla çılgın atan bir takım. sonrası malum.

    bireysel bazda şöyle bir bakıyorum;

    kazım: tek kelime ile yetersiz.

    hakan balta: son maçlarda defansif açıdan kendine fazla iş düşmemesi - özellikle semih ve ujfalusi'nin üst düzeyde oynaması ile tabi ki - hakan'ın baltalığını gizlememeli. kesinlikle takviye şart. tamam bir gareth bale beklemiyorum ama hasan ali kaldırım'a da razıyım.

    emre çolak: iki günde göklere çıkarılan, kendini geliştirirse galatasaray futbol takımında ancak iyi bir yedek olabilecek, kapasitesi belli bir futbolcu. umarım beni yanıltır.

    kral: ne desek boş. tamam yaşlı değil, ama fiziki açıdan da mental açıdan da bitmiş. daha da eski baros olması bence mümkün değil. teknik, dribblingi kuvvetli, son vuruşları iyi bir futbolcu elmander'in yanında müthiş işler yapar. fenerbahçe maçında baros'un yerinde böyle bir futbolcu olsaydı, şimdi 7 kasım'da 7 tane nasıl atılırmış onu konuşur hala daha 6 kasım diyen kuşları da sustururduk '' he sen falcao'dan rooney'den bahsediyosun. böyle bir adamı nerden bulucaklar? bulsalar nasıl alacaklar? ''demeye de gerek yok, uzaklara gitmeden al niang'i hem fener'e golünü at hemde şuan ki baros'un 3-4 katı daha faydalı bir forvete sahip ol. kaldı ki sadece niang değil avrupa'da bu tarzda tonla futbolcu var. hemde türk futbolcuların maliyetlerinin çok altında.

    melo: oynadığı futbollada yüreğiylede galatasaray'a yakışan futbolcu. bu adamın seneye olmadığını düşünmek bile istemiyorum. değil 13 m euro 23 m olsa mutlaka bonservisi alınmalı.

    ve belkide bunlardan çok daha önemlisi bu akşamki yedek kadro;

    ufuk ceylan, çağlar birinci, servet çetin, ceyhun gülselam, albert riera, ayhan akman, engin baytar ve bunlara artı olarak kadroda yer almayan aydın, sabri, gökhan zan, serkan kurtuluş.

    engin baytar'i çıkart geri kalan tüm futbolculara şöyle bir bakıyorum, kendi açımızdan kötü giden bir maçta hangi futbolcuyu oyuna alıp skoru lehimize çevirebiliriz ? yada savunma futbolcularına baktığımızda içlerinden hangisine güvenirsiniz ? açık ve net, hiçbiri galatasaray'in futbolcusu olabilicek kapasitede adamlar değil.

    sözün özü. takım iyi gidiyor olabilir, inşallah da daha da iyi olur. ama bu takımın çok yetersiz olduğu gerçeğini görmemizi engellemesin. daha alınıcak çok yol var. özellikle avrupa'da da başarı istiyorsak bu takıma daha çok takviye yapılmalı. yoksa geçen sezonların tekrarını izlememiz işten bile değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın