• 553
    kaybedilmiş bir şampiyonluk ve bana göre daha önemlisi haksız alınan ödüller, avrupa'da nerede olduğunu hala anlayamamış olması gibi sorunlara sahip. bir diğer yanı da iskeleti sağlam dediğimiz kadrosunun en önemli organlarını kaybettiler, yerlerini doldurmaya çalıştılar ancak hepimizin sezon öncesi tahmin ettiği gibi başaramadılar.

    giden oyunculara bir bakalım; umut bulut, selçuk inan, jaja, ceyhun, engin, egemen ve cale.

    trabzonspor'un geçen seneki en çok kullandığı 11'e bakalım.

    onur - serkan - glowacki - egemen - cale - selçuk - colman - engin - jaja- umut - burak

    ilk 11'den 6 oyuncusunu kaybetmiş, kalecisinden mahrum kalmış, formsuz serkan ve glowacki'den faydalanamamış, tüm varlığını burak'a yüklemiş bir trabzonspor...

    asla ve asla çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünmediğimiz zokora, yarar getirmeyecektir trabzonspor'a. çakma yetenekler henrique, halil gibi futbolcular da aynı şekilde... adrian'da iş var ama kullanılamadı henüz. sapara ve vittek'i saymıyorum bile. cech ise ferhat'tan iyi bir sol bek değil.

    geriye bir tek celutska kalıyor. o da sürpriz yumurta. en beklenmedik adam, en iyisi şu anda.

    trabzonspor'un oyun şablonuna bakacak olursak; çarkın en önemli dişi colman gibi duruyor. colman iki yönlü futbolcu olma özelliğini gün geçtikçe geliştiriyor, ilk geldiğinde fm tabiriyle amc yani ofansif orta sahanın ortası idi, şimdi tam anlamıyla bir merkezi orta saha oldu. beğeniyoruz, takipçisiyiz.

    sabri'nin kötülendiği bir ülkede, yarım okan buruk serkan balcı'nın futbolcu değil damgası yemesi gerekiyor bunu da söylemeden geçmemeliyiz.

    bu da trabzonspor analizimdir. işte öyle.

    http://twitter.com/...s/145876532949291008
App Store'dan indirin Google Play'den alın