resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 2260
    geçen sezon ile ligin şu ana kadar oynanan bölümü karşılaştırıldığında ortaya fatih hoca lehine büyük bir fark olduğunu inkar etmek olmaz fakat geçen sezon yaşanan yönetim kaosu ve kriz ortamını futbol takımından ayrı olarak değerlendirmemek gerekiyor.ancak 100 senede bir yaşanacak bu berbat sezonu, geçmiş ya da halihazırda devam eden sezonla kıyaslamak ortaya çok gerçekçi sonuçlar çıkarmayacaktır.

    burada yazar olan ya da sadece yazılanları takip eden herkes istinasız geçen sene en tıfıl anadolu takımının galatasarayla kümede kal vss diyerek dalga geçtiğini, falan biliyor fakat bu sezonu geçen seneyle kıyaslamaya kalkarsanız insanları yanlış yönlendirmiş olursunuz , geçen sene evinde mağlup olduğun sıradan bir anadolu klubünü son dakikalarda ecel terleri dökerek yenmek bence başarı değildir. birçoğumuzun aklından, ligin zayıf bir takımyla oynarken bile ''acaba'' sorusunun geçtiğine eminim.

    fatih hoca'nın tüm galatasaray kariyerine bakıldığında yapılan transferlerinin --özelikle yabancılar-- sayı-oran olarak önemli bir kısmı ''karavana'' yadır. bu da bizlere fatih hoca'nın kafasında takıma oynatmak istediği sisteme uygun oyuncu seçiminde zorlandığını ya da sezon başında takıma oynatmak istediği sistemin sahada istediği sonuçları vermeyince ( skor ve oyun olarak) sezon başı pek aklında olmayan çeşitli değişikliklere sıklıkla gittiğini söyleyebiliriz. evrilen bu yeni sistemde de kimi elde olmayan tipte oyunculara ihtiyaç doğmaktadır, kiminden de kariyeri boyunca göstermediği performanslar beklenmektedir. örneğin ; gelinen bu nokta da en kilit rollerden birinde engin bulunmaktadır. engin'in elinden geleni yaptığı , taşın altına elini koyduğu söylenebilinir fakat takım için kritik bir mevkiye doğru düzgün oynayamadığı trabzonspor'dan ayrıldıktan sonra mersin.iy ya da ankaragücüne transfer olsa hiçbirimizin şaşırmayacağı bir oyuncuya galatasaray'ın hucumlarını organize et demek, bir anlamda bel bağlamak başlı başına büyük bir hatadır. takımın şuana kadar gösterdiği performans açısından en göze çarpan oyuncusu olan j. elmander'in fatih hoca'dan bağımsız olarak alındığını da hatırlatmakda fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın