• 168
    maçın genelinde top bizim ayağımızdaydı, ancak tehlikeli pozisyonlar üretemedik. ilk yarının sonunda gelen gol moral açısından önemliydi. ikinci yarıda penaltıdan bir gol daha bulup durumu 2-0'a getirince rahatladık bir süre. daha sonra kalemizde golü gördük ve 10 kişi kalınca biraz panikleyip geri çekildik. maçın sonunda da 9 kişi kaldık. fenerbahçe'nin puan kaybettiği*, beşiktaş ve trabzonspor'dan en az birinin puan kaybedeceği* bir haftada çok etkili olamadımız bir maçta 3 puanı almamız sevindirici.

    fernando muslera'ya çok iş düşmedi bugün. rakibin kullandığı bir serbest vuruş sonrası kafayla gelen şutu iyi kurtardı ve 1-2 pozisyonda zamanlamasını iyi yaparak yumrukla uzaklaştırdı topu, yediğimiz golde de yapabileceği bir şey yoktu. en çok dikkatimi çeken şey, topu eline aldıktan sonra hafif yatarak verdiği paslardı. orta saha civarındaki futbolcularımızın tam ayağına gitti bu paslar. claudio taffarel etkisi olabilir.

    semih kaya ileriye doğru bazı isabetsiz paslar attı.* yediğimiz golde de rakibini kaçırdı. ama yine kritik müdahalelerde bulundu. yaptığı ilk hata sonrası kendisini asıp kesmemek lazım. bu hatalardan ders çıkaracaktır.

    engin baytar maçın başından itibaren çok iyi bir mücadele gösterdi. sürekli savaştı, rakibini sürekli takip etti, hiç bırakmadı. ilk yarının sonunda golünü de attı. ikinci yarıda rakip kaleci bir pozisyonda kendisini itince sinirlendi ve gidip kaleciye çok sert olmayan bir kafa attı, ama kırmızı kart doğru bir karardı. şimdi birileri gelip "yaptı işte yapacağını. bu adam böyle bi' adam." dese hiçbir şey söyleyemeyiz. hadi bunu geçtim, direkt kırmızı kart yediğin için en az 2 maç ceza alacaksın ve fenerbahçe maçını* kaçıracaksın. oldu mu şimdi bu engin?

    albert riera sezon başından bu yana en iyi performansını ortaya koydu. her zaman olduğu gibi yine birçok kez top istedi, ama bu kez çok top kaybı yapmadı. pas alışverişlerinde oldukça iyiydi. birkaç çalım attı, çizgiye inip orta yaptı. kısacası bekleneni verdi. umarım böyle devam eder. *

    johan elmander genel anlamda kısır bir maç çıkardı. her zamanki gibi elinden geldiği kadar mücadele etti, ancak çok üretken değildi bu maç. maçın sonunda kasıtlı yapmadığı bir hareket sonrası kırmızı kart gördü. kırmızı kart gördüğü pozisyon için; (bkz: #826790) umarım fenerbahçe maçında sahada olur.

    milan baros da hareketliydi, ama çok üretken değildi. kendi yaptırdığı penaltıyı gole çevirdi ve bu sezonki 3. golünü atmış oldu. elmander'in kırmızı kart görmesi nedeniyle haftaya* tek forvet olarak veya sercan yıldırım'la beraber çift forvet olarak oynayabilir, çok büyük ihtimalle yine ilk 11'de olacaktır.

    özetle; kısır geçen, istediğimizi yapamadığımız, ancak çok önemli bir galibiyet aldığımız bir maç oldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın