• 201
    http://2.bp.blogspot.com/...0/emmanuel-eboue.jpg

    20 kasım 2011 tarihinde oynanan beşiktaş - galatasaray maçı 0-0 sona erdi. maça galatasaray iyi başladı, beşiktaş iyi oyunu sürdürdü, galatasaray tekrar devraldı, beşiktaş uzun süre top göstermedi, galatasaray bitirebilirdi...
    böyle bir maçtı. maça gölge düşüren olaylar meydana geldi.
    dünyaca ünlü mevzulara gösterdikleri etki/tepki ile gündeme gelmeyi başarmış olan taraftar grubunun, böyle bir olayda parmağını çekmemesi garipti. sokaktaki 10 (on) insana sorsanız, türkiye'nin en ünlü grubu hangisi diye, aynı cevabı alırsınız en az yedisinden. burada dikkat çekilmesi gereken kelime ne " büyük " ne de " iyi " kullandığım kelime " ünlü ". bu ün nereden geliyor? işte baz istasyonuna karşı olmalar, savaşa karşı olmalar... ölen michael jackson için bile " hayatının yarısını siyah yarısını beyaz geçiren... ruhun şad olsun " tarzı saçmasapan pankartlarla gündeme gelebilen bir taraftarlık.
    türkiye'nin en büyük 3 camiasından biri olan beşiktaş jimnastik kulübü'nün sahip olduğu taraftar grubundan daha küçük olması da bir garip konu, onu konuşmaya gerek de yok.
    benim kızgınlığım ne çarşı'ya ne de bir başkasına. nasıl başbakan yuhlandıysa, bir kaç kişinin yaptığı bir taraftara mal edilemez öyle değil mi? ne saçma.
    taptıkları, eli şeyinden çıkmayan, memleketi olan fransa'da on kişiden fazlasının tanımadığı, acun'un köpeklerinden olan medyatik ibnenin rengini unutuyorlar.
    bu sözler, eboue'ye laf söyleyenlere.

    ölüme siyah, yaşama beyaz diyoruz ya hani, ölümlü dünyada yaşıyoruz unutmayalım.
    renk ayrımı yapan ne türk olabilir, ne de bir insan.

    http://ask-ifutbol.blogspot.com/.../siyah-ve-beyaz.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın