• 144
    hakkında cidden tez yazılacak kadar önemli sorunları olan futbol ülkesidir.

    taraftar olarak ilk aklıma gelen çözüm;

    federasyonun yayın ihaleleri ve sponsor gelirlerinden aldığı gelirlerin %95'ini alt yapı, tesis, eğitim (alt yapı hocası ve oyuncu), sürekli ve kararlı çalışma ile oyuncu yetiştirme için harcamalıdır. (milli topçuların zaten para sonunu yok). bu bedelin harcama çeşidi ve usulü bir program dahlinde performans ve başarı kriterleri ile adam kayırma ve hortumlama riskleri düşünülerek belirlenmelidir.

    bunun için yurt işi ve dışında başarılı olmuş yerli holdinglere bu işin yönetimini ihale edip denetleseler yani ellerindeki para ve mevki oyuncağını ihale etseler çok başarılı sonuçlar ortaya çıkabilir.

    kabaca federasyonun yayın ihalesinden 3 yıl için 100 milyon doların üzerinde %10 komisyon payı vardır aynı sürede asgari 30 milyon da yan gelirleri vardır. 130 milyon doların %95 ini ağırlama, yeme, içme, hiddink gibi elin oğluna verme, paraya doymuş çimen ağalarına prim verme yerine nasıl daha çok başarılı oyuncu üretimi, nasıl daha çok oyuncu ihracatı nı hedef alan bir program yapılmalı ve uygulanmalıdır.

    taç bile atamayan oyuncular cennetidir türk futbolu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın