• 239
    tolunay kafkas veya abdullah avci'nin bir an once basina gecmesi gereken takim. hatta ikisi birlikte bile olabilir gerekirse. play-off'a kalalim veya kalmayalim, play-off'u gecelim veya gecmeyelim mutlaka hiddink ve oguz cetin ikilisi gitmeli. zaten turnuvaya katildiktan sonra bir sekilde basarili oluyoruz. bunu euro 2000, fifa world cup 2002 ve euro 2008'de gayet iyi gosterdik. bizim milli takim olarak zayif noktamiz grup elemelerinde cok istikrarsiz olusumuzdur. gelecek t.direktor bunu duzeltmeli. e yine duse kalka gruptan 2. cikip play-off oynayacaksak hiddink'e ne gerek var? elbette 10'da 10 yapamayiz ama 10 macin en az 6'sini kazanip 2 tanesini de berabere bitirmemiz gerekiyor diye dusunuyorum. 5 deplasman macindan sadece kazakistan'i yenerek gruptan rahat cikmayi dusunmuyoruzdur herhalde.

    elimizde o kadar da kotu bir kadro yok aslinda. belki 1.sinif milli takim olamayiz. ispanya, hollanda, almanya, ingiltere olamayiz ama en azindan cek cumhuriyeti, rusya, hirvatistan, yunanistan, sirbistan ve hatta portekiz ayarinda bir takim olabiliriz. hatta bircogundan da iyiyiz. ama biz ne yapiyoruz? macaristan, finlandiya, belcika, bulgaristan ayarinda takim olmayi tercih ediyoruz. ediyoruz diyorum cunku elimizdeki malzemeyi iyi kullanmiyoruz. 4 yildir genclesmeye calisiyoruz. yani oyle deniliyor. sonra sahaya bakiyorsun 34'luk aurelio, 31 yasindaki selcuk sahin, emre belozoglu, tuncay gibi oyunculari goruyoruz. bence cok iyi genc oyuncularimiz var. kadroya bakalim.

    kaleci: volkan demirel, tolga zengin, sinan bolat.

    sag bek: sabri, gokhan gonul.
    sol bek: hakan balta, hasan ali kaldirim.
    stoper: servet, serdar kesimal, egemen korkmaz, serdar aziz, omer toprak.

    orta saha: mehmet topal, necip uysal, nuri sahin, selcuk inan
    orta saha/kanat: hamit altintop, arda turan, mehmet ekici, gokhan tore, colin kazim.

    hucum/forvet: burak yilmaz, umut bulut, mevlut erdinc, sercan yildirim.

    al sana genclestirilmis bir takim. aralarinda yaslilar da var elbet. yeri geldiginde sorumluluk alabilecek ancak genclere de tecrubesiz denilemez. nuri sahin olsun, mehmet ekici, arda, mehmet topal olsun hepsi de tecrubeli oyuncular. almanya gibi cok guclu rakiplere karsi 4-1-4-1 formasyonu ile cikmamizi hic kimse elestiremez. tek forvet oynarsin ama elinde cok yaratici bir orta saha 4'lun olur. avusturya veya daha gucsuz takimlara karsi da 4-2-3-1 seklinde cok rahat oynayabilmeliyiz. simdi orneklerini vericem. bu fifa mi falan diye de elestirmeyin. milli takim sonucta. alip verebilecegin pek fazla bir sey yok. eldeki malzeme yapilabilecekleri yaziyorum.

    rakip: almanya, hollanda, ingiltere, ispanya.

    --------------- tolga*---------------
    sabri -- serdar - toprak -- balta
    -------------- topal -----------------
    -- hamit -- inan -- nuri -- arda --
    --------------- burak ----------------

    rakip: avusturya, estonya, romanya.

    --------------- tolga ----------------
    sabri -- serdar - toprak -- balta
    ---------- inan --- nuri -------------
    --- hamit ----- ekici ----- arda ---
    --------------- burak ---------------

    yedekler: sinan bolat, gokhan gonul, serdar aziz, hasan ali, necip, gokhan tore, colin kazim, mevlut erdinc, sercan yildirim, umut bulut.
App Store'dan indirin Google Play'den alın