• 10
    aslında türk futbolunu 'yayıncı kuruluş' üzerinden metris sakini yönetiyordu.

    --- alıntı ---

    "türk futbolunu lig tv mi yönetiyor" (hürriyet gazetesi)

    http://www.hurriyet.com.tr/.../futbol/18850994.asp

    şansal büyüka - maraton programi yapimcisi
    kurumsal olarak bu konuda açıklama yapması gereken başka yetkililer var. ben kişisel olarak fikrimi söylüyorum. bu güne kadar yayıncı kuruluş maç gününü ve maç saatini hiç değiştiremedi. ayrıca play-off asla lig tv projesi değil. ama eğer bir mala hak ettiği bedelin çok üstünde para talep edip alıyorsanız bedelini de ödeyeceksiniz. hem çok para al, hem keyfine göre fikstür yap, böyle bir şey yok. bakıyorum bugün yayınlanan haberde ayrıca avrupa’ya oranla en az maç türkiye de oynanmış. biz haftada 1 maça ve tembelliğe alıştığımız için şimdi 3 günde bir maç zor geliyor. sonuçta türkiye de bu düzenlemeyi kesinlikle tff yapıyor. yayıncının bu işlerin etkisi yok. ancak şu var eğer futbolun ekonomisini ve kulüplerin daha fazla para kazanmasını istiyorsanız yayıncıya yaşama hakkı vereceksiniz.

    yilmaz özdil – hürriyet ve fanatik gazetesi yazari
    parayı veren düdüğü çalar... maçları yönetmediğe şükredelim

    mehmet arslan – hürriyet gazetesi spor müdürü
    sadece süper lig takvimini değil futbolun tüm sezon akışını lig tv belirliyor. kulüpler ve kulüplerin rızasıyla tff, bu yetkisini “lige para yatırıyor” gerekçesiyle lig tv’ye devretti. artık inisiyatif lig tv’de. parayı verip düdüğü çalan lig tv’dir.

    altan tanrikulu – hürriyet gazetesi yazari
    alex ferguson saçma bir açıklama yaptı. dünyada maç yoğunluğunu ortaya çıkaran ülke ingiltere'dir. 24 yıldır bu şöhreti yakalamasının sebebi futboldur. diğer yayıncı kuruluşlar da saatleri ve günleri kendi çıkarları doğrultusunda olmasını istiyor. lig tv'de doğal olarak bunu istiyor. bir futbolcu 3-3.5 milyon euro alıyorsa insanlar bu manyakça parları düşünmesi gerekir. lig tv değil başka bir kuruluş olsa onlar da ister. böyle bir serzenişi ferguson'a yakıştıramıyorum. tv'ler futbola hükmediyor ama futbol bu hale geldiyse bunda tv'lerin çok büyük payı var. benim itirazım ödenen paraların çılgınlığı. yayın ihalesindeki para çok yüksek.

    kanat atkaya – hürriyet gazetesi yazari
    lig tv lig takvimini etkiliyor. kararları etkileyen lig tv gibi görünüyor. yayıncı kuruluşun ödediği paradan sonra bu en doğal hakları. lig takviminin sıkışması sadece lig tv'nin hatası değil. sürecin iyi yönetilememesi gibi. lig tv'nin de gücünün bazı şeylere yetmediğini yayıncı kuruluşun yetkilileri zaman zaman belirtiyor. varsa bir günah sadece lig tv'nin değil.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın