• 1757
    taraftarının uzun süredir beklediği, başarılarla dolu sezona kavuşması için gerekli altyapıyı, tabi ki eksiklerine rağmen, bu sezon oluşturmuş kulüptür. bunu kitleleri peşinden sürükleyen * iki ana branş; basketbol ve futbol için rahatlıkla söyleyebiliriz.

    futbolda hemen hemen dengeli bir kadro kurulmuş vaziyette, kronik odunlarımıza rağmen şampiyonluğu getirebilecek bir kadroya sahibiz. ve eleştirsek de, * oyunumuzu beğenmesek de yeni, birbiriyle daha tam kaynaşamamış oyunculardan kurulu, oturmamış bir kadromuz var. bazen sabırsızlanıp unutsak da sezonun henüz 3 haftası geride kaldı. yeni kurulmuş bir kadroya sahibiz ve eğer oyuncularımız hata yapma hakkını kullanacaklarsa bu haftalar içinde kullanmaları en iyisidir. hemen kelle isteyen yok şu anda ama birkaç hafta daha bu çizgide devam edersek eminim ki çıkacaktır. biraz müsamaha göstermemiz şart. unutmayalım ki imparator'un ilk döneminde de zor zamanlar geçirdik, kadıköy'daki 4-0lık mağlubiyet, ilk yarıyı 9 puan geride kapatma gibi. ama sabrın sonunda ortaya çıkan selametin ne denli büyük olduğunu hepimiz biliyoruz.

    iyi oyunculardan kurulu takımımızın teknik kadrosuna söyleyecek pek birşeyimiz yok. açık ara gelmiş geçmiş en iyi hocaya sahibiz. ekibindeyse hasan şaş,ümit davala, claudio taffarel ve tugay kerimoğlu gibi her zaman güvendiğimiz efsane oyuncularımız var. illa ki eksiğimiz, hatamız, yapamadıklarımız olacaktır ama tek ihtimale inanmaya yetecek kadar sebebe sahibiz.

    basketbol erkek takımımızın geçen seneki kadroyla başardığı işler ortada. kadroyu büyük oranda koruyarak yaptığımız transferler kaliteyi katlayarak arttırdı. artık çok daha fazla alternatifimiz var ve allah göstermesin herhangi bir sakatlık durumunda rotasyon eskisi kadar etkilenmeyecek. 2.5'tan 3 tane kadro çıkaracak kadar oyuncu olan kadroda çok iyi oyuncularımızın yanında hemen her oyuncumuz standart üstü. hazırlık maçlarında 9/10 yapmamız da bunun göstergesi. ki bundan daha eksik bir kadronun, taraftarı da arkasına aldığı zaman neler başardığını biliyoruz.

    aynı futbol gibi erkek basketbol takımımız da açık ara en iyi yerli hocaya sahip. bizi 21 yıl sonra final oynattığı gibi 22 yıl sonra şampiyon yapacak hocadır oktay mahmuti.

    kadın basketbol takımımızın kadrosu zaten yeryüzündeki en iyi kadrolardan biri. yerli kalitesinde yaşadığımız sorunu fazlasıyla kapatacak bir yabancı rotasyonuna sahibiz. öyle ki, türkiye şampiyonluğu garanti, avrupa'da final oynamamak sürpriz gibi görünüyor da diyebiliriz.

    hocamız ceyhun yıldızoğlu, cok değil, daha 3 ay önce milli takımımızı avrupa 2. yaptı. ona da güvenimiz tam.

    işte bu imkan ve şeraitte sezon içinde neler yaşanırsa yaşansın, güneşli günler de görsek, üstümüzde kara bulutlar da dolaşsa, bir kaç sezon önce dillendirilen "zamanı geldi" sloganını gerçekleştirme senesi bu senedir. belki küçük, belki büyük ama sağlam ve emin adımlarla sonuca yürüyüp altın sezonlarımızdan birini daha yaşama şansımız oldukça yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın