resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 1904
    bir dönem göztepe, bir dönem ankaragücü, bir dönem fiorentina, bir dönem milan, iki dönem milli takım ve üç dönem galatasaray' da görev yapan teknik adam. göztepe ve ankaragücü dönemlerini bilmem, zira hem biz çocuktuk hem o zamanlar teknik adamlıkta gençti ve çok adı sanı duyulmuş değildi. teknik adamlıkta asıl başlangıcı bence hem ümit milli takım teknik direktörlüğüne hem sepp piontek' in yardımcılığına getirildiğinde yapmıştır. teknik direktörlüğünü yaptığı ümit milli takım akdeniz oyunları şampiyonu olunca ilk ciddi başarısını kazanmıştır. daha sonra 1993 yılında sepp piontek' in takımdan ayrılmasıyla milli takımın başına geçmiş ve bu yolda büyük adımlarla yürümeye başlamıştır. türk milli futbol takımına o güne kadar görülmeyen bir futbol oynatınca 5. torbadan 1996 avrupa futbol şampiyonası elemelerine katılmış olan millli takım, grup ikincisi olup gruptan çıkmıştır. finallerde biraz acemilikten biraz beceriksizlikten milli takım grup sonuncusu olduysa da fatih terim' in takımı buralara getirmedeki başarısı ortalardadır. sonraki 4 yıl malum, galatasaray türk futbolunu domine edip almamış kupa bırakmamış,tekrar ve tekrar almış, son sezonunda da herhangi bir türk takımının hayallerinde dahi yer alamayacak uefa kupasını kazanmıştır. derken birtakım anlaşmazlıklardan dolayı fatih terim fiorentia ve milan seferleri başlamış, iki yıllık süreçten sonra tekrar takımın başına gelmiştir.
    ama işler bu sefer önceki gibi gelişmeyince fatih terim ikinci sezonun ortasında görevi bırakmış ve bir süre sonra milli takımın başına geçmiştir. 2008 yılında gelen avrupa şampiyonası yarı finaliyle fatih terim yeniden türk futboluna adını yüksek sesle söyletir olmuştur.
    şu anda kendisi takımımızın başında. ondan istediğimiz tek şey var aslında; 2002 den beri hemen hiç göremedimiz o pozitif futbolu, o korkulan galatasaray' ı, o sahadaki oyuncu farketmeksizin makine gibi oynayan takımı tekrar sahada görmek. bu işler melo ile mi olur hakan balta ile mi, elmanderle mi olur yoksa gökhan zanla mı hoca tabi ki çok daha iyisini bilir ama bizler taraftar olarak sadece "o" galatasaray' ı görmek istiyoruz.

    edit: düzeltme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın