• 4183
    acilen omurgası oturmak zorunda olan takımım. bu kadar yeni oyuncuyla birde üstüne her maç oyuncuların çoğunun yeri değişince ne yazık ki bir arada oynama alışkanlığı olmayan oyuncular istenilen oyunu oynayamıyor.

    sağ bek için eboue transferi hemen hemen bitmişken ve elde sabri varken bütün hazırlık maçlarında ujfa sağ bek oynadı. çok da iyi oynadı ama ujfaya asıl ihtiyacımız olan mevki stoper. hazırlık döneminde adam bir kere bile stoper oynamadı şimdi stopere çekildi.

    sabri sağ iç oynadı ki bunu oynayamayacağını kendi bile biliyordu. hırsı mücadelesi galatasaray sevgisi hepsine eywallah ama ne yazık ki kapasitesi sabrinin yerini belirliyor o da sağ bektir. hazırlık maçlarında hep sağ iç oynadı şimdi tekrar sağ beke geçti.

    stoperde servet gökhan başladı hazırlık maçlarında, son maç ujfa gökhan oynadı sonra servet ujfa oyanayacak. o da tutmazsa belki de ujfa ceyhunu deneyecek hoca. zaten kaleci de yeni gelmiş en azından stoperlerin isminin belli olması lazım ki takım birbirine alışsın. görünen o ki bunun için de daha zaman gerekecek.

    daha 4-3-3 mü yoksa 4-4-2 mi oynayacağız henüz belli değil. şimdiye kadar 4-3-3 gittik bende ona göre devam edeyim. yeri garanti olan iki isim melo ve selçuk. yanlarına üçüncü isim olarak da eboue geldi. her ne kadar sağ bek olarak geldiyse de tahminim beni yanıltmadı ve bir kaç maçlık sol açık! macerasından sonra sağ iç oynamaya başladı. madem sağ iç oynayacaktı neden eboue sorusunu sormayın hocam bayılır böyle işlere.

    sağ açık kazım yeri garanti gibi, sol açıkta ebouden! sonra nihayet transfer edilen riera oynacak bundan sonra. umarım o da en kısa sürede alışır. forvette kralımız baros var ama onda da büyük bir düşüş var ne yazık ki. şu anki duruma göre formayı hak eden elmanderdir. oynaması gereken elmander olunca takımın kalanının ona alışması için gene biraz zaman lazım gibi gözüküyor.

    4-4-2 olursa çift forvet olur. o zaman sercan oynar, kim kesilir derseniz bu isim sabri olur, eboue de sağ beke geçer ki bence en güzeli budur. bu takım çift forvet oynar biz değil rakip düşünür. ulan saidou bile tek başına orta sahaya yetiyordu zamanında şimdi melo ve selçuk mu yetmeyecek? ama tabi bu durumda bütün hazırlık dönemini 4-3-3 oynayan takımın 4-4-2'ye alışması gerekecek vs....

    yani takımın hem sistemsel olarak hem pozisyon olarak hem de oynayan oyuncular olarak üstüste 3-4 maç yapması gerek. gerekirse yorgunluktan ölsünler ama birarada oynamaya alışsınlar artık. sürekli değiştir değiştir sonumuz pek hayırlı değil. kalite olarak belki bir iki isim daha gönderilip yerlerine daha kalitelerini alabilirdik özellikle defansta ama bir senede bu kadarını yapmak ta başarıdır. artık takımın kalitesinden ziyade bu oyunculardan nasıl bir takım oluşuturulur ona bakmak lazım, aynı lucescunun yaptığı gibi. her türlü takımımız fenere de beşiktaşa da kalite olarak basar. fenerin son antep maçındaki kadrosuna * bakmak buna yeterlidir. hadi imparator bu taraftar arkanda, sana güveniyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın