• 3752
    herhangi bir futbolcu, teknik direktör kısaca sözlük formatı içine giren yani sporun içinde olan kişilerin, dini, etnik ya da siyasi kimliği gibi tamamen sözlük formatı dışında kalması gereken konularda ırkçılığa veya nefret suçuna varacak derecede yazılar yazarak "kasıtlı" olarak polemiğe neden olan bazı kişiler tarafından zaman zaman çizgisinden saptırılan yalnız ve güzel sözlüğümüz.

    farkındaysanız az önce iddialı bir söylemde bulunarak bunların "kasıtlı" olarak yapıldığını söyledim ki bu aslında ciddi sayılabilecek bir ithamdır. bu durum sözlük açıldığından beri var ve bu tip yazılar yazan yazarların hiçbir zaman direkt olarak kasıtlı yaptığını düşünmeden en azından empati kurmaya çalışıp anlamaya uğraştım. zira sözlükte bazı konularda sözlük formatı dediğimiz sınırlar tam olarak çizilemiyordu ama artık fikrim tamamen değişti.

    neden diye soracak olanlara cevabım;

    çünkü,

    galatasaray sözlük formatı normalde bellidir, dediğim gibi bazı konularda kesin sınırlar koyamıyorsunuz, mesela küfür, hakaret içeren yazılar bellidir ve bunlara belalı entry dersiniz, bu kesindir ancak işte o sınırları tam olarak çizilemeyen malum konular hakkında inatla burada polemik çıkaran kişilerin internet üzerinde sayısız alternatifi olmasına rağmen gelip sözlüğün formatını zorlamasını kesinlikle kasıtlı olarak algılıyorum. istediğiniz her konuda yazabileceğiniz ve galatasaray sözlük'ten kat be kat fazla takip edilen birçok sözlük, sosyal medya dediğimiz twitter, digg, google+, facebook vb.leri gibi yüzlerce site, binlerce hatta milyonlarca forum sitesi varken, hadi bunların hepsini geçtim tek kuruş ödemeden anında bir hesap açarak sahip olabileceğiniz ve hatta akıllı bir insansanız üzerinden para dahi kazanabileceğiniz birçok blog sitesi varken sen gelip formatı zorluyorsan eğer bunu kasıtlı olarak yapmadığını bana kolay kolay anlatamazsın, bayağı zamanını alır ve o zaman da boşa gider.

    buraya kadar yazdıklarım konunun sözlükle alakalı kısmı idi, bir de işin diğer yönü var.

    şahsen hep şunu düşünürüm, bir spor kulübüne, ki bir de o kulüp galatasaray ise, onun taraftarlarına, taraftar gruplarına kısaca o camiaya yapılabilecek en büyük kötülük, o insanları taraftarlık ve kulübe destek olmak dışında siyasi görüşü, ırkı, dini vb. diğer kavramlar ile gruplaştırmaktır. kaldı ki bu zaten spor kulübü dediğimiz kurumun doğasına tamamen aykırı bir durumdur. çünkü taraftar olmak farklı bir şeydir, stadyumda takımını desteklerken birlikte üzüldüğün, birlikte sevindiğin binlerce kişinin kim olduğunu, hangi dine mensup, hangi ırktan ya da hangi siyasi görüşte olduğunu kısacası hiçbir şeyini bilmezsin, zaten o noktada bunların hiç bir önemi de yoktur, orada amaç bellidir ve herkes kulübünü, takımı desteklemek için vardır. zaten futbolu ve taraftarlığı en özel kılan durum da bu bana göre.
    dolayısıyla bir camiayı bu şekilde kategorilere ayırmak o kulübün temellerine dinamit koymak ya da tribünde omuz omuza vermiş binlerce insanın ortasına parça tesirli el bombası atmak gibi birşeydir.

    son sözüm,
    eğer ki o kulüp kökleri yüzlerce yıl öncesine dayanan, ülkesine malolmuş, dünya çapında milyonlarca taraftara sahip galatasaray spor kulübü ise ve sen de galatasaray taraftarı isen bunu yapamazsınız. çok net yapamazsın.

    not : naçizane şahsi fikrim budur ve bunun üzerine kimseyle tartışmaya girmekte istemem aslında, sevmiyorum çünkü. benim için "burada" aslolan "galatasaray" olduğundan gerisini önemsemiyorum. saygı, sevgi, his.
App Store'dan indirin Google Play'den alın