• 3937
    4-3-3 oynayacaksak;

    - savunmayı önde kuracaksak servet-zan-balta üçlüsü her maç 2 gol garanti edebilir. hızlı herhangi bir forvet bizi madara eder.
    - markajı iyi olan* stoperler gömülü savunmada iş yapar ama bizim kesici bir stopere ve onun yanında hızlı kademeye girebilen bir oyuncuya ihtiyacımız var.
    - orta sahada ofansif oyuncu pek kullanmıyoruz. liverpool maçında göbeği 3'leyen ve top savunmaya gelmeden kesen melo olympiacos maçında kötü olunca 5 tane pozisyon verdik.
    - orta sahanın diğer adamı pres yapan, koşan, basan sağ iç oyuncusu. hucumumuz genelde sağ kulvardan olduğu için sağ bek yerini kaybetse bile orayı kapatacak bir oyuncu kullanıyor fatih hoca. ama bu oyuncunun top tekniği pek olmadığı için pas organizasyonu tıkanıyor.
    - sol iç oynayan selcuk inan ise yanında ki oyuncuların performanslarını artıran bir oyuncu mu yoksa yanında ki oyuncuların iyi performansıyla beslenen bir oyuncu mu iyi tartmak lazım. olympiacos maçında melo kötüydü selçuk'da vasatı aşamadı.
    - fatih terim orta sahada ofansif oyun kurucu tercih etmiyor. bu görevi sol kenarda oynayan oyuncuya yüklüyor. arda gidince ilk soru işareti bu oldu.
    - orta saha ile hucum hattı arasında ciddi bir boşluk var. hucumlarımız genelde kanat organizasyonlarından oluşuyor daha doğrusu sağ kanattan.
    - olası transferler ışığında en çok merak ettiğim performansda sol çizgide oyun kurucu olarak oynamasını beklediğim engin baytar olacak. engin çizgi oyuncusundan ziyade daha çok içeriye kat edebilen bir oyuncu şutu da var bunlar avantajımıza.

    oyun şablonumuzu harry kewell the wizard of oz tehlikeli yerden tac atisi uajovovich bugün biraz irdelemişler. öncelikle tehlikeli yerden tac atisi na bir noktada katılıyorum. mutlaka forvet arkasında oynayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. son 3 yılın hatta bizim son şampiyonluğumuzu da içine katarak stsl'in son 4 sezon şampiyonlarında kilit oyunculara bakalım. geçen sezon alex de souza, bursa'nın şampiyonluğunda batalla, bjk'nin şampiyon olduğu sezon yusuf şimşek...geçen yılın 82 puanlı takımında jaja ve bizim 2008 şampiyonluğunda lincoln'un performansı.

    dünya futbolunda forvet arkasımı kaldı canım diyenlere bu örnekler açıklayıcı olabilir. daha doğrusu klasik 10 numaradan ziyade savunma için dikkat dağıtıcı olabilen ara toplara koşu yapabilen golcü veya asist özelliği olan forvet arkası oyuncusu. bu sezon en büyük eksiklerimizden birisi bu. fark yaratacak bir orta oyuncusu.

    yekta bu görevi kasımpaşa'da başarıyla yapmıştı ama burada aynı performansı gösterebilir demek biraz iyimser kaçar. oraya mutlaka transfer yapılmalı. yabancı sınırı dolayısıyla engin-kazım-sabri üçlüsünün en az ikisinin sahada olması gerektiğinide düşününce bize keita'dan önce ofansif orta saha lazım.

    soğ bek ve stoper oynayabilen ujfa, sağ ve sol bek oynayabilen eboue'den sonra savunmaya transfer imkansız gibi. fatih hoca'nın söylemlerinden en az 2-3 transfer daha yapılacağı öngösüyle forvet, sol kanat ve orta sahaya transfer gelecektir. umarım bu gelecek oyuncular bize kalite getirecek oyuncular olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın