resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 466
    http://www.facebook.com/...7890083&comments

    yine bir yeni transferimize ''hoşgeldin'' demek için birlikteyiz.

    galatasaray'ın kaleci sorunu 2006-2007 sezonu sonunda mondi'nin ayrılması sonrası ortaya çıktı. 2007-08 sezonundan bu yana ise kalemize orkun uşak, aykut erçetin, morgan de sanctis, leo franco, ufuk ceylan, robinson zapata gibi isimler korudu.

    4 yılda 6 kaleci.

    istikrar, istikrar diyoruz ya; bir de bir söz var ''temel sağlam olmalı ki üzerine koyabilesin''; futbol takımının temeli de kaleciden başladığına göre bizim mondi'den sonra temelsiz oynadığımız sonucuna varıyorum. bu süre zarfında kazanılan 1 şampiyonluğa ilaveten lig 3.lüğü, 5.liği ve 8.liği almışız. aslında leo franco'nun takımımıza katılması ziyadesiyle memnun etmişti beni, fakat selçuk'tan yediği o gol yok mu, keşke biraz daha sabırlı olabilmeyi öğrensek. van der sar'ın yerini doldurmak için united'a katılan de gea da dzeko'dan yedi aynı golü. belki franco'ya biraz daha anlayışla yaklaşsak ki ben yapabileceğimi pek sanmıyordum, halen kalemizde leo olabilirdi, kim bilir. geçmişe mazi derler, fakat mondragon'dan sonra orası hiç dolmamıştı, çıktığımız her maçta yine ''acaba kalecimiz yapar mı yine bir kritik hata?'' tereddütü içerisindeydim.

    büyük takımlardan örnek verelim;

    casillas; 1999'dan beri real madrid a takımında.
    cech; 2004'den beri chelsea'nin kalesini koruyor, 7 senelik bir istikrar söz konusu.
    julio cesar; 2005'ten beri inter'in kalecisi.
    aynı şekilde victor valdes 2002'den beri barcelona a takımı kalecisi.
    bayern münih, şampiyonun 10 puan gerisinde kapadığı sezon sonrası 18 milyon euro ödeyip manuel neuer'i aldı. aynı şekilde roma da kaledeki istikrarsızlık sorununu 9 yıldır ajax için oynayan marten stakelenburg'u kadrosuna katarak gidermeyi deneyecek.

    demem o ki, simovic, tafi ve mondi ile oluşan fakat son yıllardaki hamleleri ile kaybolmaya yüztutan galatasaray'ın yabancı kaleci seçimindeki daimi başarısı fernando ile tekrar ortaya çıkacak. hazır ortada türkiye'deki kaleci sorunu da varken yapabileceğimiz en doğru hamleyi yaptık muslera transferi ile. gerek ödenen bonservis, gerekse cana'nın gönderilmesinden ötürü halen muslera transferinden dolayı memnuniyetsizlik duyan taraftarlar varsa onlara kafalarındaki soru işaretlerini atmalarını önerebilirim.

    sarı - kırmızı renkler altında başarıların daim olsun fernando.

    hoşgeldin, iyi ki geldin !
App Store'dan indirin Google Play'den alın