• 19
    tour de france 2009'u nasıl beklediğimi hatırlıyorum. lance, sastre, cadel, contador ve schleck'ler. turun başlamasına 2 gün kala hala belli olmayan astana'nın takım lideri. cadel'in şanssızlıklar silsilesi, touru kazanabilir denilen andy schleck, lance ve arkadaşlarından kurulu astana takımı ve orada fazlalık gibi duran alberto contador...

    ben sonradan farkettim ama contador nefretim işte tam orada başladı takımlar tanıtılırken 21 numaranın lance armstrong'da olmadığını görünce.

    ama o tdf bile bu sene ki kadar heyecan verici değildi. tour de france 2011 tarihe geçmeyi şimdiden başardı. olağanüstü epik etaplar. efsanevi performanslar, şaşkınlıklar, hüzünler ve sinir harbinden çıkan bisikletçiler.

    daha tour bitmeden norveç'liler* thomas voeckler ve sarı mayo serüveni, joohny hoggerlandın gözyaşları, andy schleck'in efsanevi 18. etap kaçışı ve pierre rolland'ın alpe d'huez zeferi...

    andy ve frank schleck kardeşler tour boyunca en çok eleştirilen ikiliydi. sürekli olarak onların zayıf yönleri ön plana çıkarıldı. iniş performansı, saldırgan olmamaları vs.
    özellikle andy'nin bu eleştirilerden etkilendiği açık şekilde belliydi. ama 18. etapta kraliçe etabında korkak andy öyle bir patlayıcı atak yaptı ki hemde bitime 60 km kala pelaton değil onu takip edebilmek arkasından bile bakamadılar. takımı leopard trekin müthiş taktiğiyle ** efsane ötesi bir etap kazandı andy schleck* yarış sonrası "ben kaybetmekten korkmam" diyerek kendisine yöneltilen eleştirilere cevabını da vermiş oldu. tdf'11 in en zorlu etabını solo kaçışıyla kazanan andy buna rağmen yinede sarı mayoyu alamadı. mayo hala voeckler'de...

    19. etap ise daha kısa ama daha zorlu garibier ve alpe d'huez'i barındıran kral etap. yayını açıyorsunuz ve daha yarış başlayalı 20dk olmadan alberto contador atak yapıyor ve cevap veren bir önceki gün izoard'da atağını yapan andy schleck. daha yarışın başından bu heyecan...

    sıra cadel evans'ta. tırmanışta mekanik sorun yaşaması ve takım arabasının çok geç kalması yine cadel'in daimi ikinciliklerinden biri mi daha mı geliyor sorusunu akıllara getiriyor. ama o önde kaçan alberto ve andy ikilisini yinede yakalamayı başarıyor.

    alberto contador ise genel klasmanda yeri 4dk geride olmasına rağmen pinerolo - galibier etabına yine en büyük favori olarak çıkan ama atak yapması beklenilen anda biranda düşen ve andy schleck'ten 3.50 yiyen alberto contador bugün cevabını vermek istiyordu. en azından alpe d'huez'i kazanmak ama o'na dur diyen tour de france tarihi boyunca sadece 3 yılda etap kazanamamış olan fransızların yeni yeteneği pierrre rollandoluyordu.

    takım lideri thomas voeckler'in izniyle etaba giden ve 25 yıl sonra bir fransız olarak alpe d'huezi kazanan rolland. daha da önemlisi fransızların 1999'dan sonra tekrar etap kazanamama durumunu engellemiş olan rolland.

    andy schleck belki bugün istediğini alamadı cadel'i klasman dışına itemedi ama sarı mayoyu aldı ve hala agabeyinin 53" cadel'in ise 57" önünde lider. yarın zamana karşı etabına sarı mayoyla çıkacak.

    yarının heyecanını şimdiden hissetmek lazım. zamana karşı cadel'in uzmanlık alanı birçoklarına göre tur'un en büyük favorisi. ama andy schleck bu sene kötü yaptığı herşeyi daha iyi yaparak buralara geldi 18. etapta inişte zaman kaybetmedi aksine tek başına zamana karşı koşar gibi yarıştı ve kazandı. takım zaman karşıda fabian cancellara'yla beraber leopard takımının aldığı iyi dereceyide unutmamak lazım. geçen yıl daha hafif zaman karşıda andy sarı mayo contador'dan 31sn fark yemişti. bu seneki etap biraz daha engebeli 2 hafif tırmanış var bunlarda andy için avantaj.

    frank schleck ve thomas voeckler'in yarın için yerlerini korumaları biraz zor ama ikiside podyumu istiyor ve hakediyor. contador ise andy'nin 3.55 gerisinde. kapanması normal şartlarda çok zor bir fark ki cadel'de contador'un 2.58 önünde.

    yarın herşey belli olacak etap için fabian cancellara ve tony martin favori. beyaz mayo mücadelesinde de pierre rolland ve rein taaramaearasında çekişme olacaktır. ama yarın tüm gözler cadel evans ve andy schleck ikilisini arayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın