• 18
    küçük kardeş andy an itibariyle kafasını taşlara vursa yeridir. pirenelerde neredeyse yerlerde sürünen alberto contador'u yıkıp geçememesinin ceremesini alplerde çok çekecek.

    öncelikle durum şu. tur başlamadan önce alberto contador ve ivan basso'nun ilk haftayı dinlenerek geçireceğini ve bu iki ismin daha sonra dominant olacağını tahmin etmiştim. çünkü bu iki isim tura çok yorgun geldiler. basso antrenmanlarda geçirdiği kaza sebebyile contador ise giro sebebiyle ilk hafta sıkıntı çektiler.
    iş pirenelere geldiğinde ise açık bir biçimde schleck kardeşlerin bu iki isme oranla çok daha formda olduğu görüldü. ama görülen birşey daha vardı ki bu da contador'un schleck kardeşlere zamana karşıda 1-2 dk arası fark atabilecek kapasite olduğudur.

    bugün itibariyle andy contador'a karşı bu avantajını kaybetti. artık atak yapma sırası onda. geçmişten biliyoruz ki atak yapması gereken andy schleck ise onun bu konuda pek başarılı olduğu söylenemez. eğer andy sarı mayoyu istiyorsa rakibi sadece alberto değil artık cadel'de var. andy'nin alplerde cadel'e en az 2 contador'a ise en az 1 dk fark yaratması gerekecek yada artık ağabeyi frank schleck'e çalışacak.

    bugün andy schleck büyük avantaj kaybetti. kaybetmekle kalmadı muhtemelen hayatının hatasını pirenelerde ağabeyini düşünmekle geçirmesinin ne büyük bir hata olduğunuda anladı. şimdi andy'nin yapması gereken en aciliyetli iş kafasını vuracak taş aramak olmalı.

    ivan basso ise bugünün diğer kaybedenlerinden biri. ama onun bu etapta zaman kaybetmesi süpriz değil çünkü ona göre bir etap değildi. ama perşembe günü tam basso'luk bir etap alpe d-huez'de de tırmanış yeteneklerini gösterebilir. basso halen benim gözümde bu iki etabın gizli favorisi.

    bugünün farkedilmese bile en büyük kazananlarından biri de samuel sanchez'dir. genel klasmanda yükselişine devam ediyor. iyi tırmanışçı, müthiş inişçi, fena olmayan bir zamana karşısı var. ve genel klasmanda contador'un önünde.

    thomas voeckler ise bugün cadel ve contador'a zaman kaybetti. muhtemelen perşembe veya cuma günü sarı mayoyu bırakabilir ama yaptığı işe gerçekten saygı duyulması gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın