• 12
    dün geçilen 8.etap ilk ciddi tırmanış etabıydı. tahminlerin alberto contador'un atak yapacağı yönünde olduğu gün öncesi andy schleck'le yapılan röportajda andy bugün contador'un atak yapacağını düşünüyormusunuz sorusuna " hayır düşünmüyorum o zaten bugün kesinlikle atak yapmak zorunda, ben ise buna asla izin vermeyeceğim" diyerek ondan beklenmedik biçimde iddialı bir söylem geliştirdi. sarı mayo hususunda gelen soruya ise thor hushovd'un mayosunu koruyabileceğini söyledi*

    yarışın en merakla beklenen yeri son 2 kilometreydi. önde kaçan gruptan rui costa arkasında pelaton'dan atak yapan vino, tj ve daha arkadan gelen pelaton. tabi herkesin gözü contador - andy - cadel üçgenindeyken thor hushovd ve philippe gilbert'in hala ön grupta olması daha can alıcı noktaydı.

    contador'un defalarca atak kaldırmasına andy'nin çok kolay cevap vermesi alberto açısından biraz soru işareti. yine cadel ve basso bu etapta istediklerini aldılar. andy contador'a izin vermedi ama asıl kazanan contador - andy gibi iki tırmanışçının önünden atak yapan ve 2.olan philippe gilbert ve sarı mayoyu super-besse'de koruyan sprinter thor hushovd. tabi etabın kazananı rui costa.

    etabın sonunda andy schleck haklı çıktı. thor hushovd sarı mayoyu korudu. kendisi alberto contador'a izin vermedi ve ondan daha iyi göründü.

    bugün ise ben bu entry yazarken dünün kaybedeni alexander vinokourov büyük bir kazaya karıştı. kazaların damga vurduğu yarışta bradley wiggins, chris horner ve son olarak vino'da yarışa veda etti. bugünün tek kazası bu değildi alberto contador tdf'11 de ki 3.kazasını yaptı bugün. yine vd. broeck vino ile bugün kazaya karıştı ve durumu net değil.

    bugünkü etabın diğer önemli noktası ise kaçakların kazanabileceği bir etap olması. müthiş bir kaçak grubu var sandy casar, luis leon sanchez ve thomas voeckler'in de bulunduğu 6 kişilik bir kaçan grup var.

    muhtemelen bugün kaçaklardan biri kazanacak ama bu bu kazalarla tdf nasıl bir seyir izleyecek bilmek çok zor.

    edit : alexander vinokourov'un kalçasında ve ayağında kırıklar, jurgen van den broeck'un köprücük kemiğinde kırık, david zabriskie'nin elinde kırıklar mevcutmuş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın