• 291
    dün gece kanalturk'te yayınlanan ters cephe programına bugün gazetesinin spor müdürü bağlandı. adını unuttum şimdi. işte o gazeteci federasyonun 2 seçenek arasında gidip geldiğini söyledi.

    1- juventus örneğinde olduğu gibi alt lige düşürmek.
    2- şampiyonluk fenerbahçenin elinden alınacak ama lig düşürülmeyecek yeni sezona eksi puanla başlayacak. (-30 puan sanırım)

    federasyon başkanı fezlekeleri okuduktan sonra 1. seçenekte yoğunlaşmış ama birçok kulüpten fenerbahçe lig düşürülmesin isteği gelince 2. seçeneğe dönüş yapılmış. programın yorumcuları ve telefonla yayına bağlanan bugün gazetesi spor müdürü de fezlekeleri okumuşlar. hiçbiri "aman dava sonuçlanmadı, kesin konuşmayayım." gibi bir tutum sergilemedi. şikenin kanıtlandığını artık gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. top artık tamamen federasyonda. federasyon başkanın elinde normal şartlar altında tek bir seçenek olması gerekir ama burası türkiye. gerçi federasyon daha kararını açıklamadı ama 2. bir seçeneğin gözden geçirilmesi bile beni şu soruları sormaya sevk etti;

    1- eğer zamanında koyulan kurallar ve cezalar kulüplerin istediğiyle uygulanmayacaksa neden koyuldu ?
    2- kulüpler başka sebeplerle, başka kuralların değişmesi ya da uygulanmaması için başvuruda bulunursa o isteler de kabul edilecek mi ?
    3- yazılı kurallarını uygulamayan bir kurumun güvenirliği ne kadardır ?
    4- bu kurumun bundan sonra vereceği kararlar kamuoyunda ne kadar ciddiye alınır ?

    fenerbahçe için artık son düzlüğe çıkıldı. kuralların mı yoksa hatırlar ve çıkarların mı galip geleceğini göreceğiz. yıllarca ali kıran bas kesen gibi türk futbolunda ve türk spor basınında terör estiren bir adamın ve onun yaptıklarını hoş görüp, ona adeta tapınan bir camianın kitapta ne yazıyorsa öyle cezalandırılması en büyük dileğim.
    bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın