• 277
    sivas ile fenerbahçe'nin küme düşmesiyle, eskişehirspor'un da spor toto süper lige eksi puanla başlamasına sebep olacak muhtemelen.

    ulan o değil de nasıl garip bi döneme denk geldik mk. garipten kastım şanslı nesil çıktık. uefa-süper kupayı canlı kanlı gördük. bursaspor'u 5. şampiyonu gördük, şimdi de fenerbahçe'yi 2. ligde görücez. garip harbiden.
  • 278
    tutuklananlar:
    1- şekip mosturoğlu,
    2- ilhan ekşioğlu,
    3- mecnun otyakmaz,
    4- korcan çelikay,
    5- cemil turan,
    6- bülent uygun,
    7- ümit karan,
    8- tamer yelkovan,
    9- bülent işcen,
    10- ali kıratlı,
    11- sami dinç,
    12- yusuf turanlı,
    13- abdullah başok,
    14- ahmet çelebi,
    15- mehmet yenice.

    tutuksuz yargılanacaklar:
    1-yavuz ağırgöl,
    2- erdem konyar,
    3- cengiz demirel,
    4- doğan ercan,
    5- mehmet şen.
  • 279
    tribün dergi'ye göre şike yapılan maçlar:

    süper lig maçları...
    gençlerbirliği-fenerbahçe 2-4
    kayserispor-manisaspor 1-2
    fenerbahçe-konyaspor 2-0
    gençlerbirliği-trabzonspor​ 1-2
    eskişehirspor-fenerbahçe 1-3
    eskişehirspor-trabzonspor 0-0
    bucaspor-fenerbahçe 3-5
    fenerbahçe-büyükşehir bld. 2-0
    karabükspor-fenerbahçe 0-1
    sivasspor-fenerbahçe 3-4
    beşiktaş-büyükşehir bld. 2-2 pen (kupa)
    bursaspor-büyükşehir bld 1-1
    trabzonspor-bursaspor 1-0
    fenerbahçe-ankaragücü 6-0
    fenerbahçe-kayserispor 2-0
    beşiktaş-fenerbahçe 2-4

    bank asya maçları...
    adanaspor-altay 4-1
    adanaspor-kartalspor 2-3

    edit:18 maç var burada.
  • 281
    bu sezon,güya en şerefli şampiyonluklarında bile,böyle şeyler çıkıyorsa kim bilir geçen sezonun son 8 maçına baksalar neler çıkacak.mesela 33. haftada oynanan ankaragücü-fenerbahçe maçında kaleci serkan kırıntılı'nın hatalarına baksalar daha sonra fenerbahçe'ye transferine baksalar kim bilir neler çıkacak.hatırlarsanız 8de 8 yaptıklarında her hafta bir kaleci hatasıyla kazanmışlardı.artık nasıl oluyorsa bu kadar tesadüf.
  • 282
    bu iş bitmiştir. federasyon kanadından da artık bulgu ve delillerin var olduğu kabul edilmiştir. emniyet felan tamam da bizim için federasyon öenmliydi ve de onlar kabul ettiler şikeyi aşağıdaki açıklamayla. artık cezaların açıklanmasına kaldı her şey pazartesi.

    --- alıntı ---

    türkiye futbol federasyonu milli takımlar sorumlusu ve icraa kurulu üyesi cüneyt tanman, fenerbahçe teknik direktörü aykut kocaman’ın “federasyon yönetimi’nde futboldan anlayan cüneyt tanman var. kendisine büyük bir saygı ve güvenim var. maçlarımızı tek tek izlesin akışta bir sorun varsa gereken kararı versin” sözlerini değerlendirdi.

    kocaman’in benimle ilgili sözleri mutluluk verici; ancak bu davada maç izleyerek karar verilemez
    radyospor’dan özgür sancar’ın sorularını yanıtlayan cüneyt tanman, “aykut kocaman çok değer verdiğim ve sevdiğim bir insan. benimle ilgili sözleri mutluluk verici; ancak bu davada maç izleyerek karar vermek söz konusu olamaz” dedi.

    kocaman’i çok iyi anliyorum; ama bireysel olarak karar vermemiz söz konusu olamaz
    kocaman’ı çok iyi anladığını vurgulayan tanman, “belki de aykut kocaman’ı en iyi anlayan benim. onun hissettiklerini zamanında ben de hissettim. nasıl bir duygu olduğunu biliyorum. bütün sezon çalışıyorsunuz. emeğinizi ortaya koyuyor, sıkıntılı günlere göğüs geriyorsunuz, sonunda bir başarı ortaya çıkıyor. fakat çalıştığınız kulüpte yer alan ya da yanında, çevresinde yer alan kişilerle ilgili bir takım iddialar var. aykut kocaman bir komutan olarak, içerisinde bulunduğu ruh hali çerçevesinde açıklamalar yaptı. bunu son derece doğal karşılıyorum; ama istediğini yapmam ya da olayı böyle çözmemiz mümkün değil” diye konuştu.

    muz cumhuriyeti değiliz, uluslar arasi düzeyde sorumluluklarimiz var. yönetim olarak ortak bir karar vereceğiz
    cüneyt tanman, olayın bireysel kanaatler ya da maç izleyerek çözülemeyeceğini ifade ederek, “(gbkz: ortada delil ve bulgular var. soruşturma ve tutuklamalar var. karar bu olgular referans alınarak verilecektir). federasyonumuzun yeni yönetimi açısından da zor bir süreç. hukuk kurulumuz var. değerlendirme yapacaklar. pazartesi günü yapacağımız yönetim kurulu toplantısına kadar çok daha fazla belge olacağını tahmin ediyorum. üstelik biz muz cumhuriyeti değiliz. uluslararası sorumluluklarımız var. uefa ve fifa’ya bağlıyız. yönetim kurulumuz belge ve bulgular çerçevesinde ortak bir karar verecek” dedi.

    --- alıntı ---
    http://www.radyospor.com/News.aspx?ID=145159
  • 286
    içimden bir ses fenerbahçe ile birlikte beşiktaş da güme gidecek diyor. insanın içi cız ediyor. milyonlarca taraftara üzülüyor. rekabete üzülüyor. ama burada kocaman bir ama var. galatasarayı diğerlerinden ayıran ama. galatasarayın bir adnan polat gerçeği var. kıyasım bu olaylarla ilgili değil, polat asla elini böyle şeylerle kirletecek adam değildir, ama biz kendisini o koltuğa layık görmedik ve oradan indirdik. biz isyan ettik genel kurul da gereğini yaptı. fenerbahçe taraftarı, beşiktaş taraftarı ise asla kulüplerine adım attırmamaları gereken, serdar adalı, demirören, aziz yıldırım ve şekip gibi adamları yıllardır bağrına basıyor. neden basıyor vay anelkayı getirdi, vay ortegayı getirdi, quaresmayı aldı diye. mafyamatik duruşları yüzünden, kendilerini güçlü zannetiklerinden. polat da bize kewellı, barosu, elanoyu, dos santosu getirmedi mi? getirdi, polat da güçlü iş adamı değil mi? öyle. galatasarayı diğerlerinden ayıran da işte tam olarak budur. galatasaray taraftarı kişilerle camiasını birbirinden ayırır. kimseyi cebindeki para için elindeki güç için başkan yapmaz. aysal şimdi istese bozuk para çantasından tüm kulüp borçlarını öder. ama ödemez, ödemeye kalksa ödetmeyiz. bunlar bazılarına göre entel dantel şeylerdir ama bugün bizim temiz kalmamızı da bu galatasaraylılık duruşu sağlamıştır.
  • 287
    bugüne kadar bu konuyla ilgili hic konusmadim. ama olur da bu saatten ve bu tutuklamalardan sonra, basta fenerbahce'nin küme düsürülmesi olmak üzere adi gecen kulüplere agir cezalar verilmezse uefa bizi öttürür, o kadarini söyleyeyim. geregi yapilmazsa bize geregini yaparlar. avrupa kupalarindan süresiz men edilir veya buna cok yakin bir ceza aliriz. artik geri dönüs yok bu isin. cüneyt tanman'in dedigi gibi burasi muz cumhuriyeti degil.
  • 290
    --- alıntı ---

    fenerbahçe tbmm'ye şikenin incelenmesi için komisyon kurulması isteğiyle dilekçe verdi.

    --- alıntı ---

    anladılar federasyon'un elinden kaçamayacaklarını denemedikleri yol kalmadı, bunu da denediler sonunda. bundan bişey çıkmayacağını bilmek için ilköğretim mezunu olmak yeterli. tbmm mahkemeye ve savcıya müdahale eder mi böyle bir konuda? yasama ve yargı birbirinden ayrılmıştır güzel kardeşlerim. ne kadar aciz ve çaresizsiniz farkında mısınız?

    yakında aziz yıldırım cumhurbaşkanının eşine mektup yazarsa hiç şaşırmayın..
  • 291
    dün gece kanalturk'te yayınlanan ters cephe programına bugün gazetesinin spor müdürü bağlandı. adını unuttum şimdi. işte o gazeteci federasyonun 2 seçenek arasında gidip geldiğini söyledi.

    1- juventus örneğinde olduğu gibi alt lige düşürmek.
    2- şampiyonluk fenerbahçenin elinden alınacak ama lig düşürülmeyecek yeni sezona eksi puanla başlayacak. (-30 puan sanırım)

    federasyon başkanı fezlekeleri okuduktan sonra 1. seçenekte yoğunlaşmış ama birçok kulüpten fenerbahçe lig düşürülmesin isteği gelince 2. seçeneğe dönüş yapılmış. programın yorumcuları ve telefonla yayına bağlanan bugün gazetesi spor müdürü de fezlekeleri okumuşlar. hiçbiri "aman dava sonuçlanmadı, kesin konuşmayayım." gibi bir tutum sergilemedi. şikenin kanıtlandığını artık gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. top artık tamamen federasyonda. federasyon başkanın elinde normal şartlar altında tek bir seçenek olması gerekir ama burası türkiye. gerçi federasyon daha kararını açıklamadı ama 2. bir seçeneğin gözden geçirilmesi bile beni şu soruları sormaya sevk etti;

    1- eğer zamanında koyulan kurallar ve cezalar kulüplerin istediğiyle uygulanmayacaksa neden koyuldu ?
    2- kulüpler başka sebeplerle, başka kuralların değişmesi ya da uygulanmaması için başvuruda bulunursa o isteler de kabul edilecek mi ?
    3- yazılı kurallarını uygulamayan bir kurumun güvenirliği ne kadardır ?
    4- bu kurumun bundan sonra vereceği kararlar kamuoyunda ne kadar ciddiye alınır ?

    fenerbahçe için artık son düzlüğe çıkıldı. kuralların mı yoksa hatırlar ve çıkarların mı galip geleceğini göreceğiz. yıllarca ali kıran bas kesen gibi türk futbolunda ve türk spor basınında terör estiren bir adamın ve onun yaptıklarını hoş görüp, ona adeta tapınan bir camianın kitapta ne yazıyorsa öyle cezalandırılması en büyük dileğim.
    bitti.
  • 292
    ciddi bir bilgi kirliliği olan soruşturma.

    emenike'nin para sayarken görüntüleri vardı sözde. bugün serbest. aynı şey başka deliller için de geçerli olabilir. onun için bence olay sonuçlanmadan konuşmamak gerek. ama şahsen ben de tutamıyorum kendimi...

    ayrıca: bu soruşturmayı başlatmak için zekeriya öz başbakandan izin almış. nasıl memleket lan bu? başbakan istemese bu kadar büyük skandalların olduğu söylenen şeyler paspas altına süpürülecek... tam muz cumhuriyeti.

    sonra da "yargı bağımsız, mahkemeler bağımsız vs. vs." diye öterler.
  • 293
    --- alıntı ---

    fenerbahçeyle gelen demokrasi

    * şike operasyonu pek çoklarını memnun ediyor. sonuna kadar gidilsin, futbol temizlensin filan. doğrusu ben de memnunum çünkü bence bu operasyonun futboldan çok demokrasi anlayışına faydası oluyor.

    * bugüne kadar ne ergenekon, ne devrimci karargah, ne balyoz ne de kck davalarında masumiyet karinesi gibi temel hukuk prensiplerini umursamayan, polisin medya üstünden yaptığı manipülasyonlara ses etmeyen herkeslere bir demokratlık, bir sağduyu geldi. çok hoş.

    * örneğin; ahmet şık’ın yazdığı kitabı avrupa parlamentosu’nda bomba ilan etmekte hiç bir beis görmeyen başbakan erdoğan, fenerbahçe söz konusu olduğunda “temenni ederim ki süratle bir neticeye, adil bir şekilde varmak suretiyle, bizim uluslararası bu noktadaki vizyonumuza leke gelmesin. uluslararası camiada lekelenmeyelim” diyor. çok hoş.

    * örneğin; balyoz davasında yargılanan tüm sanıkları darbeci ilan eden, dijital belgelerle ilgili tübitak’ın ‘gerçektir’ diye rapor verdiği gibi yanlış bilgiler veren, bunları dile getirenleri ‘postalperest medya’ olarak adlandıran…

    * örneğin; soner yalçın’ın tutuklanmasından sonra “bir insan hem gazeteci hem de darbe örgütü üyesi olabilir. ve o insan darbeörgütüne üyelik suçlamasıyla tutuklandı diye basın özgürlüğü zedelenmiş olmaz” diyen…

    * örneğin; hâlâ yargılanmakta olan mehmet haberal ve mustafa balbay’a ‘ergenekoncu’ hükmünü veren, doğal olarak chp’yi de ‘ergenekon kumpasının aleti’ şeklinde tanımlayan… cengiz çandar, fanatiği olduğu fenerbahçe’nin başına gelenleri anlamakta güçlük çekiyor. öfkeleniyor.

    * çarşamba günü radikal’deki yazısında şöyle diyordu: “aziz yıldırım, şu anda ‘yargısız infaz’ ile ‘darağacında sallandırılmakta’ ise de fenerbahçe’yi dünya markası haline getirmekte, milyonlarca insanın özgüvenini geliştirmekte olağanüstü ve eşsiz katkıların sahibidir.” tabii ki de öyle.

    * aynı günün akşamı a haber’deki ‘aklın yolu’ adlı programda şike operasyonuyla ilgili sıkıntısını iyice detaylandırdı:

    * “medya dört gündür müthiş manipülasyon yapıyor. silah görüntülerinin ardına aziz yıldırım’ın görüntüsünü koydu. adeta bir linç kampanyası düzenledi. dün gazeteye gittim, şikeyle ilgili çok ciddi belgeler var dediler. nereden geliyor o bilgiler? polisten. polis veya yargıdan geliyor diye kalkıp önümü ilikleyemem. her şeyi de doğru yapmıyorlar yani.” e yani…

    * sonra şöyle devam etti: “adaleti yerine getirmek için adil davranmak lazım. bu gidişle adaleti bulamazsınız. batı’nın gözü üstümüzde…”

    * çandar o kadar haklı ki… adil davranılmazsa adalet gelir mi? son beş yıldır süregelen türkiye’nin en büyük davalarında da bu şiarın peşinden gidilseydi belki şimdi aziz yıldırım hazırlık soruşturması aşamasında ‘darağacında bacağından sallandırılıyor’ olmazdı…
    polisin meşrebine uygun gazetelere sunduğu konuşma kayıtlarına, iddianamelerde durup bekleyen belgelerin gündemine göre yeniymiş gibi haber yapılmasına, sanıklara verilmeyen cd imajlarının bir gazetenin manşetinden hortlamasına, yargılanan kişilerin gayet rahat biçimde lekelenmesine, kck’den yargılanan belediye başkanlarının elleri kelepçeli fotoğraflarının yayımlanmasına da bu hassasiyet gösterilseydi…

    * mesela… üç gündür emenike’nin karabük maçında oynamaması için para verildiğine kani değil miydik? medya öyle sunmamış mıydı? sonra ne oldu? serbest bırakıldı. e şimdi yazık değil mi, gencecik bir sporcu lekelendi.

    * işte son beş yıldır adil yargılanma konusuna, medyanın manipülasyonu nedeniyle lekenen güruha kafa patlatılsaydı, ‘bu nasıl iş’ diye zamanında tepki verilseydi, bugün aziz yıldırım yahut da emenike için böyle hayıflanmaya hacet kalmazdı.

    * adalet herkese lazım. her cemaate, her takıma. ilkeli olmak da aynı oranda faydalıdır. demokrasiye, gazeteciye.

    http://gss.gs/QD

    --- alıntı ---
  • 294
    fenerbahçe'nin küme düşürülmesi yayın gelirlerinin azalmasına sebebiyet vermez. çünkü digitürk 4 yıl için bu parayı vermeyi kabul etmişti. 4 yıl boyunca o parayı vermek zorunda. fenerbahçe küme düştü diye ben bu parayı vermekten vazgeçiyorum diyemez. o yüzden fenerbahçe'yi küme düşürmeyin diyen anadolu kulüpleri boşuna telaş yapmasın. hem fenerbahçe olmayacağı için 1 sıra daha yukarı çıkma şansınız var. bu da ekstra para kazancı oluyor. fenerbahçe'nin yerine bank asya'da bir takım çıkarılırsa sizin için yine iyi olacak. fenerbahçe'yi her iki maçtada yenemeyeceksiniz ama bank asyadan gelen takımı rahatlıkla yenebilirsiniz. kafanızı çalıştırın biraz.
  • 295
    fenerbahçe hemen küme düşmesin dedirten soruşturmadır.

    fenerbahçe mahkeme bitene kadar küme düşmesin. fenerbahçe hemen küme düşerse bu onlar için en iyi senaryo olur. çünkü hemen küme düşerlerse ikinci ligde bir kenetlenme olur ve aynı hızla tekrar yükselirler. birlik beraberlik olurlar.

    ama fenerbahçe mahkeme bittikten sonra küme düşürülürse, süreci bir düşünün...

    sezon hazırlıkları devam ediyor, futbol takımları gündemde yok, transfer yapamıyorlar, oyuncuların kafası bi dünya... neden çünkü akıllarda hep "ya düşersek"

    sezon başlamış, fenerin ilk deplasman maçı... hangi şehir olursa olsun bütün seyirciler fenere şikeciler diye bağırıyor, hakemler o gözle bakıyor, futbolcular, yöneticiler, hakemler hakkında ağzını açamıyor...

    sezonun önemli maçları gelmiş, derbide arena'da biz, inönüde beşiktaş, avni aker'de trabzon fener'i konuk ediyor. bir düşünün 50 bin kişi tepki gösteriyor, futbolcularımız şikecileri eze eze yenmek için daha hırslı oynuyor...

    devre arası gelmiş, fener sürünüyor, şampiyonluktan uzaklaştıkça camiaları karışmış, gruplar yine baş göstermiş...

    bunların üstüne birde medya baskısı, arka arkaya çıkan haberler...

    ve bunların en az 1 yıl daha sürdüğünü düşünün. 1 sene sonunda bütün fener camiası bizi küme düşürün de bu ızdırap bitsin diye yalvarmaya başlar...

    üstelik mahkeme sonunda fener küme düşerse adaletin kararından kimse şüphe de edemez. diyelim ki fener 2012'de de şampiyon oldu, ama mahkeme aleyhine karar verdi, bu sefer bir değil 2 şampiyonlukları geri alınır. bu onlar için daha acı olur.

    azar azar, acı çeke çeke düşsünler. bu süreç onlar için işkenceden de beter olsunlar.
  • 296
    --- alıntı ---

    şike doğruysa bir de vergi cezası var!
    vergi kanunlarına göre kazancın yasadışı yollardan elde edilmesi vergi ödenmesini engellemiyor

    eğer şike iddiaları doğruysa, şike parasını alan takım ve futbolcular % 35’ini vergi olarak ödeyecek.

    fenerbahçe ve başkanı aziz yıldırım’ın şike yapılması için para verdiği mahkemece kanıtlanırsa parayı alanlar aldıkları tutarın vergi ve cezasını ödemek zorunda. vergi usul kanunu’nun 9’uncu maddesine göre “vergiyi doğuran olayın kanunlarla yasak edilmiş bulunması mükellefiyeti ve vergi sorumluluğunu kaldırmaz.”

    her ne iş olursa olsun yasal olmayan işlerden para kazananlar da bunun vergisini ödemek zorunda. böylece eğer şike doğruysa başta sivas ve eskişehirspor olmak üzere kulüpler ve futbolcular aldıkları paranın vergisini de ödeyecek. peki bu vergi ne kadar olacak? vergi uzmanı şükrü kızılot’a göre şike karşılığında bir menfaat elde edildiği için şike parası normal bir kazanç gibi değerlendirilecek ve karşılığıda alınan gelir gelir vergisi kanunu’na göre vergilenecek.

    gazetelere yansıyan rakamlar eğer doğruysa ve mahkemeler buradan yola çıkarak şike olayını ve miktarını kabul ederse kulüp ve futbolcular maliye’ye tam 3.4 milyon lira vergi ödeyecek. gazetelerde fenerbahçe’nin şike parası olarak verdiği iddia edilen tutar 5 milyon lirayı geçiyor. gelir vergisi tarifesine göre gelirin 53 bin lirasına kadar 12 bin 239 lira vergi ödeniyor. geri kalan tutar için yüzde 35’lik vergi oranı geçerli. bu durumda şike parasının büyük kısmı yüzde 35’lik dilimden vergiye tabi olacak ve tutar 1.7 milyonu bulacak.

    --- alıntı ---

    *
  • 297
    ya şimdi çıkmış diyolarki :"fenerbahçe düşerse, yayın gelirleri düşecek, anadolu kulüpleri zarar görecek, ligin izlenme oranları azalacak, vs. vs." saçma sapan şeyler. tamam söyledikleriniz doğru da , siz bunu söyleyen gerizekalı adamlar! lan adam hırsızlık yapmış, emek çalmış, yapmadığı eşkiyalık kalmamış... lan adam suçlu! o zaman ben de hırsızlık yapayım. sonra da şöyle savunuyum: " hakim bey şimdi beni içeri atarsanız ülke hasılasına kattığım değerden mahrum kalacaksınız, ailemin morali bozulacak, e onların da çalışma verimleri düşecek, e haliyele ülke hasılasında minik de olsa bir azalma meydana gelecek. gelin siz beni içeri atmayın ben hırsızlık yapmaya devam edeyim." e ben bu gazla tecavüze, dolandırıcılığa, mafyaya başlarım. ne oldu ülke hasılası? içine ettim! 3 insana tecavüz, 2 insan öldürme, e mafya dolayısıyla 6 da dükkan kapadım. ülke hasılası taban yaptı mı? etti mi 40? pardon o öyle değildi. sözün özü atın içeri hakim bey! suçluyu da suçluyu savunanı da ... ligiin marka değeri artacaksa, futbolda adaletin olduğuna inanıldığında artacak...
  • 299
    eski federasyon başkanı mahmut özgener'in, başkanlık döneminde aziz yıldırım ile yapmış olduğu görüşmeler ve kurmuş olduğu yakınlık da soruşturmanın kapsamına alınmıştır. aziz yıldırım'ın maçlar öncesi federasyon başkanını arayıp hakem atamasına direkt etki ederek telkinde bulunmasına dair telefon görüşmeleri yapılmış ve konuşmalara ait kayıtlar da deliller arasındaymış.

    http://gss.gs/c9
App Store'dan indirin Google Play'den alın