• 9
    takım zamana karşı etabında garmin cervelo'ya geçilenteam sky bir gün sonra sprint etabında g.thomas'ın deyimiyle en son ben swift'in tekerleğimde olduğunu düşünerek htc trenin dağıttım ama arkama baktığımda o yoktu ben de pedal çevirmeyi bıraktım sözleriyle team sky'ın son 2 etapta 2 galibiyeti nasıl kaçırdığını gördük. team sky'ın ilk zaman ölçüm noktasında çok iyi olmasına rağmen etabı alamaması biraz süpriz oldu açıkcası.

    takım zamana karşı etabına geri dönelim. en büyük favori radio shack olarak görülüyordu. fakat levi'nin yarış sonrası verdiği demeçten de anlayacağımıza göre daha uzun bir etap olsaydı shack alabilirdi. ama günün asıl süprizi sarı mayo iddialısı cadel evans'ın takımı bmc'nin garmin'in 4sn arkasından gelip 2. olması. gerçi bu derece bile cadel'in sarı mayoyu almasına yetmedi ama olsun. sarı mayo garmin'in dünya şampiyonu sprinteri thor hushovd'un.

    takım zamana karşı demişken bireysel zamana karşının evrendeki en iyi ismi spartaküs fabian cancellara neredeyse son 5 km. takımını tek başına çekerek saxo bank'a yine fark yaratmayı başardı. küçük andy fabian abisinin elini değil aytağını öpse yeridir. gerçek abisi frank ise yine bir zamana karşı etabında yatışları oynadı. gerçi etap sırasında dilini bir böcek ısırmış bu şansızlıklarla nereye kadar gidecek büyük frank oda muamma.

    3. gün ise etap profili itibariyle sprint finişi olması muhtemeldi. ama özellikle htc takımını en çok korkutan şey etap ortasında yüzde 4 eğimli tırmanış ve rüzgardı. gerçi asıl korkmaları gereken şeyin son kilometrelerde ki keskin dönüşlermiş ama neyse. htc'nin aslında korktuğu şey az kalsın doğru çıkıyordu o kısa tırmanışda genel klasmanın en iddialı isimlerinden ivan basso'nun geride kalması ve leopard trek'in hemen öne gelip tempo yapması htc'nin işine gelmedi. tabi burada sprint etabı olması itibariyle htc daha dominant olması normal. lars bak bu tempoyu görünce hemen öne gelip leopard'lılara sakin olun kontrolu bize bırakın demesi ilginç bir enstantaneydi.

    yine bu sene değişen kurallarla yeşil mayo klasmanı için ara sprint kapılarının önemi artırıldı. bu yüzden ara sprint kapılarında ki mücadele izlenmeye değer oluyor. 3.etapda da cavendish ve hushovd arasında geçen itişme nedeniyle yine bu ikili ceza yediler. birgün birbilerini yiyecekler ama ne zaman.

    gelelim dünün en can alıcı yerine. htc treni ve ve cavendish'in herhangi bir sprint finişinde favori olmaması olanaksızdır. dünde cav en büyük favoriydi. yine tyler ferrar, borut bozic, a.petacchi, a.greipel, t.hushovd ve benim favorim ben swift diğer favoriler. htc tüm büyük turlarda olduğu gibi cavendish için iyi bir ekip kurarak buraya geldi. cav'ın en büyük yardımcısı mark renshaw, cavendish'in yerine seneye büyük turlara gidecek sprinter matthew goss, tony martin, lars bak, tj, bernhard eisel müthiş bir takım.

    fakat htc'nin son son 15 km kala başladığı organize olma işine son 4 km kala biraz erken denebilecek durumda 4 kişi kalmaları sekte vurdu. m.goss ve tony martin'in işi renshaw'a çok erken bıraktıklarını düşünmüyorum ama son km içerisindeki keskin dönüşlerde cavendish'i koruyamadılar. zaten cavendish'te son sola dönüşte arada kaybolmuştu. ama burada asıl aslan payı ilk atağı yapan ve htc trenini dağıtan g.thomas oldu. team sky'ın organize olamayan bir sprint takımını olduğu htc'nin kötü bir kopyası olduğunu düşünüyorum. ben swift'in ise g.thomas'ın arkasında olamaması ise son derece komik.

    ama g.thomas'ın yaptığı bu atak garmin cervelo'nun ekmeğine yağ sürdü. müthiş btakip yaptılar ve dönüşlerden sonra önde hala 3 kişi olmaları ve diğer olası favorilerin çok geride kalmaları tyler ferrar'e belki de çok heyecanlı ama kolay bir galibiyet getirdi. etap sonunda galibiyeti wouter weylandt'a
    hediye temesi çok güzeldi. hem son iki etabı kazanıp hem sarı mayoyu taşımak garmin için mükemmel ötesi bir tur başlangıcı oldu.

    bugün ise 4.etap koşulacak. tam olarak philippe gilbert etabı olduğunu söylemeliyim. etabın sonunda ki eğim tam onun istediği gibi. diğer favorilerden ziyade bugün alberto contador'un arada ki farkı kapatmak için bir atak yapması bekleniyor. diğer genel klasman iddialılarından cadel evans'ın da bugün alabileceği bir etap ama o isteyip saldırır mı bugün pek ihtimal dışı olmakla beraber muhtemel. bugün sprint etabı olmadığı için özellikle fransız bisikletçilerin isteyeceği bir etap. thomas voeckler ve diğer fransızlara bugün dikkat son olarak bugün etap karışırsa matthew goss ve tom boonen bugün supriz yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın