resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 207
    kendisi hakkında hiçbir fikrim yok. zira izlemedim. youtube'dan izledikleri videolarla işi çözen yazarları gerçekten de kutluyorum. bende olmayan bir yetenek var kendilerinde.

    kaleci dediğin "vay amk. otuz metreden gol yiyo! adam yumurtladı!" gibi ölçütlerle belli olur zaten. yan toplar, defansı yönlendirme, gömülü savunmadaki başarı, açık savunmadaki başarı, birebirler, penaltılardaki başarı, frikiklerdeki başarı, orta mesafeli şutlardaki başarı, zamanlama, pas yeteneği, pozisyon bilgisi, kararlılık, * tutulamayacak kadar sert şutlarda topu çelebilme yeteneğei, * * topu oyuna sokma becerisi vs. hiç önemli değil.

    mesela mükemmel bir derin pasta kaleci iyi yer tutması sayesinde olayı pozisyona girmeden öneleyebilir, çıkar topu uzaklaştırır. bunu da kimse youtube'a koymaz, ama çok önemlidir bu. kalecinin hızı önemlidir, zamanlaması önemlidir. beşiktaşlı cenk böyle çok pozisyon çıkardı geçen sezon. çok da başarılı yaptı bunu. kolay bir şey değil çünkü işin sonunda ufuk ceylan gibi madara olma ihtimali de var. ceza sahası dışındaki topa elle hamle yapıp atılma ihtimali de var. galatasaray gibi savunması orta çizgiye kadar çıkacak olan takımda bu çok önemlidir mesela. ama youtube görüntülerinde var mı yok mu bilmiyorum. çünkü izlemedim. varsa da gerçekten de şaşırırım.

    kendisini youtube'dan izleyip çözen arkadaşları tekrar tebrik ediyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın