aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 1341
    yok efendim ultraslan elleriyle kupayı mı verseydi, yok efendim fenerbahçe taraftarı da efes pilsen maçında aynılarını yapıyor. yok efendim bizim önümüzde o kupayı alamazlar. yahu arkadaşım kafanız mı güzel? biz ultraslan kupayı elleriyle versin mi diyoruz? fenerbahçe kupayı alırken oooh süper kupa alıyorlar desinler mi diyoruz? üç-dört yıldır ultraslan ile maçlara gidiyorum. açıkca, çok bariz şekilde büyük bir kısmında fenerbahçe kompleksi var. bak kompleks diyorum. bilmiyorum neden. fenerbahçe seyircisi daha medeni derken, gidin bir bakın stadyumlara. adamlar bizden çok daha az küfür ediyor. biz bu seride iki kez sahaya yabancı maddeler atmalardı, küfürün dibine vurmalardı tarzı olaylar yaşadık. adamlar bize yenildiğinde taşkınlık çıkarmadı, efendi gibi alkışladılar çektiler gittiler tesislerden. elbette bunların hepsini ultaslan'a mal etmemek lazım ama eğer ultraslan çok daha medeni ve saygın bir topluluk oluşturmak istiyorsa içindeki mal adamları temizlemeli.

    bak ben geçen sene hatırlıyorum yine bir fenerbahçe maçı, adam önümde bardakta su atmaya çalışıyordu fenerbahçe oyuncularına. maçta öndeyiz he. arkadaşları falan zor durdurdu. adam maç boyu nasıl atsam diye debelendi. işte bu kompleksten bahsediyorum ben. bu adamlar içimizde ve sayıları gün geçtikçe artıyor. şu kompleksi yenmeliyiz önce. bizim oyuncumuz orda ağlıyor ya da boynu bükük duruyor, sen gidiyorsun başkanını dahi konuşturmayıp sahaya ot bok atıyorsun. bak güzel kardeşim. ben de istemem fenerbahçeli herhangi bir sporcunun önümde kupa kaldırmasını ama sen orada kendi oyuncuna sahip çıkacağın yerde, onları bağrına basacağın yerde gidip bu taşkınlığı yaparsan eleştirilirsin. hepsi yapıyor demiyorum ama paragrafın başında verdiğim örnekteki adamdan içimizde o kadar çok var ki bu adamları içimizden atmadıkça, onlara yol vermedikçe bu iş olmaz. ya bi dönün bakın, nasıl çapulcu dolmuş içimiz. nasıl ipini koparan gelmiş ben ultraslanım diyor. yalan mı? dün maçta olanlarınız bir gözünüzü kapatın ve profili gözünüzün önüne getirin. resmen yarısı çapulcu. it kopuk. önüne gelen girmiş.

    not: üniversiteye başlamadan önce maçlara hep babam ve dayımla giderdim. dolayısıyla herhangi bir topluluğun içinde değildim. üniversiteye geçince ultraslan üni ile tanıştım. 4 yıldır da içlerindeyim. kendilerine karşı bir kompleks oluşturmam söz konusu bile olamaz. ama kendi özeleştirimizi yapmazsak bu daha da kötüye gider. bunları hoş karşılarsak, yarın çok daha kötüleri olur. muhtemelen 2-3 maç seyircisiz falan oynarız. olan yine bize olur yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın