resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 1291
    artık kesin olarak anlaşma sağlandığına göre, birkaç sene aldığı sonuçlar ne olursa olsun takımın başında kalması gereken teknik direktör. alınması bence büyük hata. ikinci kez tutmayan aşıyı, üçüncü kere tutturmaya çalışmak hata, bir süredir takım çalıştırmayan adamı bu kritik dönemde almak hata, fatih hocanın temcit pilavı gibi 2000 ruhunu tekrar takıntı yapıp uefa kadrosundaki adamlarla görüşmeler yapması hata. ünal aysalın terim hamlesini de, fatih terimin 2000 ruhu takıntısını da kötü bir başlangıç olarak görüyorum. artıları tabiki var, fatih hocanın gelişi yerli futbolcu kalitemizi mutlaka artıracaktır ama aynı zamanda takımdan defedilmesi şart olan bazı yerliler de takımda kalacaktır. ama madem artık anlaşma sağlandı ben en az beş sene başka teknik direktörün de adını duymak istemiyorum. sebebi ise çok basit, istikrar.

    aziz yıldırım fenere başkan olduğu günden bu yana feneri bir sezondan fazla üst üste çalıştıran tek hoca daum. üç sene görev yapmış, iki kere şampiyon olmuş, üçüncü sezon da denizli faciasını yaşamış. bugün de muhtemelen fenerbahçe aykutla devam edecek ve bizden birkaç adım önde başlayacak yeni sezona. hem kadrosu oturmuş olacak, hem zayıf bölgelerini transferle güçlendirmiş olacak hem de takımın başında o takımla, o futbolcularla bir sene çalışmış, taktiğini oturtmuş bir hoca olacak. şampiyonluğun vereceği özgüven de cabası. olası bir fenerbahçe şampiyonluğu neticesinde fatih terim gönderilir ve yeni bir maceraya girilirse, kaybettiğimiz sadece bir sene olmaz malesef.

    ben bu sene şampiyonluk falan beklemiyorum, umudediyorum tabiki ama daha önemlisi bu takımın, kulübü malı zanneden, maç satan, istediğine pas atan, istediğine pas atmayan, kaybetmeye alışmış, özgüveni sıfır mikroplardan temizlenerek, gelecek vadeden gençler ve selçuk gibi kalitelerle yeniden yapılanması, tekrar bize gurur verecek bir futbolu oynamaya başlaması. fatih hocanın önceliği de bu olmalı. ben hemen başarılı olmalıyım düşüncesi ile servet gibi adamı takımda tutma riskini almamalı mesela. ve bizler de taraftar olarak kendisine kafadan beş sene krediyi vermeliyiz. çünkü biz sahip çıktığımız sürece hiçbir başkan teknik direktörünü kovamaz. rijkaardı da kovamazdı, hagiyi de...
App Store'dan indirin Google Play'den alın