resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 42
    --- alıntı ---

    galatasaray yönetimi, adı muhalefetin başkan adayı olarak geçen ünal aysal'a büyük tepki gösteriyor. aysal'ın galatasaray hisselerini elinde tuttuğu dönemde kulüpten dolar bazında yüzde 20 faiz talep ettiği ileri sürülüyor.

    - galatasaray'da ardı ardına alınan yenilgiler sonrasında başlayan yönetim krizi durulmak bilmiyor. adnan polat yönetimini kıyasıya eleştiren muhalefet kendi adaylarını çıkarma konusunda düğmeye bastı. inan kıraç başta olmak üzere harekete geçen lise camiasının başkanlık için öne sürmeyi planladığı isimlerden biri ünal aysal.

    aig hisseleri için ünal aysal'ın ismi, bundan önceki süreçte amerikalı aig'nin elinde bulunan galatasaray hisselerinin satın alınması aşamasında gündeme gelmişti.

    aig'nin hisselerini satın almak isteyen galatasaray yönetimi para bulmak için çalışmaya başlamış, ancak ekonomik krizin de etkisiyle bu yaklaşım başarısızlıkla sonuçlanmıştı. bu noktada devreye giren ünal aysal, hisseleri kendi satın almıştı.

    qvt'ye satiş ancak sonrasında yönetim ile arası bozulan aysal, bu hisseleri rus qvt fonu'na satmıştı. işte galatasaray yönetiminin isyan etmesine neden olan noktayı bu oluşturuyor. ünal aysal'ın galatasaray kulübüne para verdiği dönemde kulüpten dolar bazında yüzde 20 faiz istediği ileri sürülüyor.

    gazeteport'un ulaştığı kulübe yakın kaynaklar, hem o dönem hem de bugün için inanılmaz yüksek olan bu faizi talep eden bir ismin kulübe başkan olmasının mümkün olamayacağını ifade ediyor. gazeteport'un aldığı bilgiye göre yönetim, "başka kim olursa muhalefette karşı karşıya gelebiliriz. ama ünal aysal olmaz. galatasaray kulübüne dar zamanda yardım etmek adı altında bu kadar fahiş faizler ile kulübe para vererek zarara uğratan bir ismin başkan adaylığına karşıyız" noktasında.

    --- alıntı ---

    kaynak / gazeteport.com.tr
App Store'dan indirin Google Play'den alın