resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 798
    galatasaray taraftarı için bir saplantı haline gelmiştir.

    daha önce bir çok kez yazdım, fatih terim'in takımın başına geçmesini istemediğimi. her zor duruma düştüğümüzde, işler her kötü gittiği zaman ''kurtar bizi imparator'' diye çığlık atmanın bir alemi yok. 89 doğumlu bir galatasaray taraftarıyım ve avrupa'yı domine ettiğimiz sezonları ve bu başarıdaki yadsınamaz fatih terim etkisini biliyorum. bunu kimse ''o adam bu ülkeye en büyük başarıyı getiren kişi'' diyen savunmaya çalışacak kişiler için söylüyorum.

    lider ruhludur, disiplinlidir, adam eder takımı. bunların hepsi kabulüm. benim tek kabul edemediğim şey gerek taraftar gerekse basında hep aynı isimlerin öne atılması. kim bu isimler? fatih terim, lucescu, daum. bu 3 isim döner durur taraftarın ağzında. beşiktaş kötü gider lucescu-daum atılır hemen fikir olarak. fenerbahçe kötü gider daum ismi ön plana çıkar. galatasaray kötü gider, fatih terim ismi çıkar.

    şunu anlamamız gerek diye düşünüyorum. fatih terim kendisini kanıtlamış ve bir marka olmuştur. bundan sonra ne gibi bir hedefi kaldığının merakı içerisindeyim. gelebilir, takımı adam edebilir, sihirli değneği vardır belki. bunların hiçbirisine itirazım yok. sadece şüpheyle yaklaşıyorum artık.

    ayrıca sanmıyorum ben yazın takımın başına geçse önümüzdeki sezon bizi şampiyon yapacağını. (bunu sadece fatih terim için söylemiyorum, herhangi bir hoca için geçerli bu durum) çok zor bir durumdan geçmekteyiz ve 2 seneyi daha kayıp olarak görüp yeniden yapılanma içerisine girmeliyiz. yaz transfer sezonunda en az 10 oyuncunun gideceği konuşuluyor. baştan sona yeniden kurulan bir takım 1 veya 2 ayda bir sistem oluşturamaz. olur da fatih terim takımın başına getirilirse de gerets, skibbe ve rijkaard'da olduğu gibi ''işler iyi girmiyor, bu galiba olmayacak, gönderelim'' dememeli ve en az 2 sezon fırsat vermeliyiz diye düşünüyorum.

    tüm bunları gözönünde bulunduracak olursak fatih terim'den daha iyi alternatifler olabileceği inancındayım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın