• 995
    http://www.kap.gov.tr/...dirim.aspx?id=127425

    --- alıntı ---

    açıklanacak özel durum/durumlar:

    "profesyonel oyuncu zvjezdan misimovic için vfl wolfsburg ile vadeli transfer anlaşması imzalanmış olup 2010-2011 sezonunda 2.500.000 avro, 2011-2012 sezonunda 2.500.000 avro, 2012-13 sezonunda 2.000.000 avro ödenecektir.
    misimovic ile yapılan dört yıllık kontrat süresince oyuncuya yıllık 2.100.000 avro sabit transfer ücreti ve 10.000 avro maç başı ücreti ödenecektir."

    --- alıntı ---

    http://www.kap.gov.tr/...dirim.aspx?id=144649

    --- alıntı ---

    açıklanacak özel durum/durumlar:

    galatasaray sportif sınai ve ticari yatırımlar a.ş. ile vfl wolfsburg fussball gmbh arasında akdedilen profesyonel futbol oyuncu kiralama sözleşmesi çerçevesinde galatasaray'a tanınan opsiyon oyuncu zvjezdan misimoviç'in dynamo moscow fc ile anlaşması koşuluyla kullanılmamış ve oyuncuyla imzalanan mevcut sözleşme karşılıklı olarak feshedilmiştir. buna göre oyuncu bu tarihe kadar doğmuş ve de 2010-2011 sezonunun sonuna kadar doğacak olan toplam 1.541.007 euro tutarındaki alacağından kendisine toplam 300.000 euro ödenmesi karşılığında feragat etmiştir.şirketimizin bu oyuncunun kendisine ve vfl wolfsburg fussball gmbh'e geleceğe yönelik hiçbir taahhüdü kalmamıştır.

    --- alıntı ---

    biraz hesap kitap yapalım şimdi. sondan başlarsak; ne demiş kulüp bugünkü açıklamasında?

    ''... wolfsburg'a hiç bir taahhüdü kalmamıştır.''

    bunun türkçe çevirisi, ''bu sezon için olan parayı ödedik'' demek. yani 2.5 m euro.

    gelelim misimovic'e. bu sene için 2.1 m euro taahhüt etmemize rağmen, yaklaşık 1.5 m euro borcumuz var kendisine. yani 650 bin euro ödenmiş. 300 bin euro diyet ödedik bugün itibariyle. maç başına 10 bin euro'dan yaklaşık 10 maç yaptığını hesap edip 100 bin euro da oradan versek, toplamda bize maliyeti 3.5 m euro'yu geçmiştir.

    bu işin matematik yönü. biraz devlet bahçeli işi gibi oldu, idare edin.

    ayrıca, iki açıklama arasındaki ince bir nüans dikkatimi çekti. oyuncu gelirken ''vadeli transfer anlaşması'', giderken ''futbolcu kiralama sözleşmesi''. hem de ''opsiyonlu''. bu olay, ilk başlarda basına yansıdığında, bizden bir açıklama gelmemiş miydi ''kesinlikle kiralık değil'' diye. tam emin değilim, eğer emin olan varsa eklerim entrynin sonuna.

    birileri 2012 kriterlerinden bahsediyordu öyle değil mi? tüküreyim böyle kriterlerin içine. bu paranın içerisinde; benim, senin ve onun zor şartlar altında ucuca ekleyip de biriktirdiği, store'dan yaptığı alışveriş, gittiği maçın bileti, satın aldığı kombine kartı, kullandığı gsm firması, okuduğu dergi, alışveriş yaptığı kredi kartı vb. şeyler var.

    hepsi galatasaray için helal-i hoş olsun. yine olsun, yine harcayalım. herkes hemfikirdir bu konuda eminim. ama böylesine savurganlığa, vurdumduymazlığa sebep olan kişilere de köküne kadar haram olsun. burunlarından fitil fitil gelsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın