• 967
    kulübü ekonomik olarak kalkındırdılar, orada herkes hemfikir. sportif başarısızlık ise tamamen yönetememezlik, plansızlık ve programsızlıkla alakalı. bir takım her sene 5 oyuncu gönderip, 6 oyuncu alarak yeniden yapılnamaz. yeniden yapılanma tek seferde olur. misal; 4 senelik bir süre hedeflersin takım oluşturmak için, takımın başına rijkaard veya skibbe gibi bir adam getirirsin, istediği oyuncuları şartsız koşulsuz ilk seneden alırsın ve takımın oyun kimliğini bu şekilde oluşturmaya başlarsın. eğer ekonomik gücün bu oyuncuları almaya yetmiyorsa, bu tarz sistem adamlarını değilde, ligi daha iyi tanıyan, scout konusunda çok başarılı olan (bkz: tolunay kafkas) (bkz: abdullah avcı) gibi adamları getirerek, düşük maliyetli bir takım yaratabilirsin.

    ancak rijkaard getirip istediği adamları tam olarak alamıyorsan, ondan barcelona modeli yaratmasını bekleyemezsin. adam kaç kere istediğim oyuncuları alınmadı diye yakındı, kadro kalitesiz dedi, yerden yere vuruldu.

    keza skibbe de öyle. bir oyuncuya bir şeyler öğretmek için yırtındı durdu, o öğrenemez dediler adama. şaka gibi.

    plansız, programsız yapılanmaya kalkışmak ile beraberinde gelen istikrarsızlık sonucunda bu tablo oluştu.

    şimdi hagi de gidecek büyük ihtimalle. yerine gelecek adam mutlaka yerli olmalı. benim adaylarım fatih terim, abdullah avcı ve tolunay kafkas. hatta olursa şota da ama o ihtimal çok zor gibi. bütün geçmişi unutup sıfırdan bir program yapmak, teknik ekibin belirlediği tüm isimleri takıma kazandırmak için çalışmaları gerekecek bu dönem.

    aksi halde, zaten kendilerine olan güveni çoktan kırdılar, seçimlere bile kalmayabilirler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın