resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2068
    çıkardığı kadrolar ve oyun yapısı yüzünden haklı olarak eleştiri alandır.

    26 şubat 2011 istanbul bb spor galatasaray maçının başlığında da yazdım.3-1 yenik durumdayız,stancu ile atak yapıyoruz ve kale önünde sadece baros var.
    5dk sonra ibb atak yapıyor kalemizin önü ise 5-6 ibb li tarafından ablukaya alınmış.
    hagi türk futboluna ve galatasaraya çok büyük hizmetler etti,kendisine ömür boyu bütün galatasaray taraftarı minnettar olacak.fakat tüm bunları yapması,dehşet derecede galatasaraylı olması onu eleştirilmez yapamaz.daha dün gelmedi galatasaraya,aylar oldu türkiyeye geleli,komik olan ise "ama transferler hazırlık kampına geç geldi" falan diye destekleniyor olması.

    benim taraftar olarak bir teknik direktörden beklentim,takımı en iyi şekilde çalıştırıp maçlara hazırlaması,ve bu maçlara,en iyi oynayabilen 11in sahaya sürülmesini sağlamasıdır.haginin aksak kaldığı nokta da bu.
    yıllardır tutturulmuş bir 4 3 3, 4 2 3 1 vs. . takımdaki teknik direktör mevcut ortasaha elemanlarının (bkz: bam) bu taktik dizilişle oynayamayacığını&oynamadığını görmüyorsa o teknik direktör kötü teknik direktördür ve işini iyi yapmıyordur.yönetim istemene rağmen libero almamış olabilir.al ozaman genç takımdan birini koy göbeğe veya lorik cana'yı yerine al.görmüyor musun mustafa sarpın ne derece kazma olduğunu? hiç olmazsa hem takıma,hem taraftara, hem de yönetime güzel bi mesaj vermiş olursun.

    dünyada baskın takımlar 3 lü ortasaha ve forvetlerle oynuyor,bizde oynayalım diye rezil rüsva oluyoruz kaç yıldır.
    iyi teknik direktörsen elindeki kazmalara mahkum olmak yerine,kazma olmayanları kullanabileceğin bir sistem geliştirmek zorundasın.bunu yapamayıp hala göbekte bize 90 dakika mustafa sarpı izletiyorsan kötü teknik direktörsün!

    tüm bu teknik taktik konulara ek olarak bugün beni feci derecede rahatsız eden birşey daha oldu.
    tamamen haginin isteğiyle takıma katılan colin kazım,bugün dalga geçercesine 90. dakikada oyundan alındı.üstelik bu adamla tam taraftar barışmaya başlamış,hatta son zamanlarda takımı sırtlayan isimlerden biri olmuşken.hagi kefil olduğu,bütün taraftarları uyuz ederek takıma kazandırdığı futbolcuyu resmen tribünlerin önüne attı.acaba hagi bundan sonra kazım'a "çık ve benim için oyna" gibi birşey diyebilecek mi? ayıptır!

    neyseki atılacak olan adımlar belli gibi.
    1-yönetim gider
    2-hagi gider
    3-kadro yenilenir
    ve seneye yeni bir heyecanla tekrar eski günlere dönüş yoluna girerirz.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın