• 121
    --- alıntı ---

    -“soyunma odasında üçümüz birlikte fener marşını söyledik. üçümüz de çok sevinçliydik sonuçtan.”

    bu sözler bahattin duran’ a ait. muhtemelen 2006 daki kadıköyde 4-0 biten fenerbahçe galatasaray maçından sonra söylenmiş. cüneyt çakır, bahattin duran, alex taşçıoğlu, mustafa emre eyisoy bunlara tarık ongun’u da ekleyin.
    yıllardır fener maçlarını ve fenerin yarışmadaki rakibi kimse onun maçlarını nasıl istedikleri gibi yönettiklerini dikkatli takip ettim. maçı penaltı vererek, ofsaytı vererek/vermeyerek değil, oyunu istedikleri alana yıkma konusunda verdikleri faul kararlarıyla tehlikedir bu arkadaşlar. sistemli bir şebeke durumundadır çok tehlikelidir . bu türün tipik özelliği sürü halinde hareket ederler ve avlarını en ihtiyaç olduğu anda onların en zayıf anında avlarlar.

    gollere ofsaytlara verilen kırmızıya bakarsanız cüneyt ve şebekesi mükemmel bir maç yönetmiştir. ama maçın geneline bakarsanız avantaj kuralı rakibe yarıyorsa kes, fenere yarıyorsa devam, faul kararları fener öndeyse başka, geride ise başka, eyyamın görülmemiş örneklerini göstererek emek hırsızlığı yaparak zevklerini alıyorlar.

    cüneyt ve şebekesinin oyun kurallarını çok iyi bildikleri ve iyi hakem oldukları kabul edilebilir ortalama maçlarda veya avrupa maçlarında. yalnız fenerbahçe zaafiyetleri bu forumdan bütün herkes duysun kesindir.

    bahattin duran yazının başındaki sözleri çocukluk arkadaşına (mahalleden) söylemiş. o kişi de hasbelkader bana söyledi fenerle yarıştığımız bir sezonda. boşuna uğraşmayın size yedirmezler şampiyonluğu diyerek. bu sözleri beşiktaş futbol şube sorumlusu cengiz zülfikaroğlu da iyi biliyor. zira sözü geçen bahattin duran’ın arkadaşı c. zülfikaroğlu’nun kuzenidir. bu böyle biline maçlar öyle izlene…..

    buca maçında bir diğer tescilli fenerbahçeli kuddusi müftüoğlu orta sahadaki bir pozisyonda vücut diliyle kendini kolay ele verdi. skor 1-0 ve cimbomun gol yemesi lazım buca sahasının sol kanadında bir taç oldu kuddusi’nin vucudu galatasaray kalesine doğru yöneldi. yardımcı hakem taçı doğal olarak galatasaray’a verdi vücut bizim kaleye dönük sol eli buca kalesini gösterdi istemeyerek. aynı hakemi 2002 aralıktaki gs-bjk maçında altıpasta hasan şaş ın ayağına tekmeyi basan ve o tekmeden çıkan sesi huzur evlerindeki işitme kaybı olan nineler duydu ama kuddusi çalamadı. çünkü maç dengede gidiyordu gol atan galip gelecekti. nitekim ibrahim üzülmez 1000 yılda bir kez olacak denemeyle sağ ayağıyla mondragon’un solundan uzak kale direği dibine gönderdi. o maçla da bana göre fatih terim psikolojik olarak doğrandı. lucescu’nun uğradığı haksızlık yüzünden (bence de öyledir) belki de ilah olmayı adalet sağlamayı düşündü adaletsiz kararıyla. ilah-i kuddusi.

    “korkma kuddusi” demişti mafyatik sportif direktör. “arkanda ben varım” demişti. nitekim 2001′de çalınan şampiyonluğumuz ve 2003′te yine çalınan şampiyonluk ile doğrandı galatasaray ince ince. 2. fatih terim döneminin 1 sezonunda aslına bakarsanız avrupa karnesi hariç başarılıydı topladığı puanlar açısından. birinci dönemindeki şampiyon sezonları kadar puan toplamıştı. virgüllerle gitti o yıl şampiyonluk. bu ayrı tartışma konusu

    hakemlere yeniden gelince; geçen sezon son fb-ts maçında 35 saniye kala, komik anonsu duyar duymaz maçı bitirmesinin arkasındaki iğrenç gülüşünü unutmayalım yunus yıldırım’ın.

    diğer fenerli hakemlere önümüzdeki maçlarda dikkat. kimler mi m. kamil abitoğlu, halis özkahya, bülent yıldırım.
    herkesin yanlış tahmin edeceği üzere bünyamin gezer ve hüseyin gökçek galatasaraylı’dır. maalesef bizim maçlarda verdikleri kararlar ile ne kadar tarafsız olduklarını göstermek istercesine bizi doğrar arkadaşlar selçuk dereli durumuna düşmemek için. yüksek hakem kurulu ve derin hakem gücü ekibine yaranmak çok önemlidir camiada yaşamak için. çünkü derin hakem gücündeki arkadaşlar çok iyi bilmektedir hangi hakemin hangi renklere taraf olduğunu. derin hakem gücünde kimler mi vardır? güldürmeyin ! soyunma odasında kendilerine başarılar dilemek için basan arkadaşla asıl en tehlikelisi hukuk işlerini iyi bilen mosturoğlu. bugünkü ekibi zira kendisi örgütlemiştir 5-6 yıl önceden.

    kemal dinçer ve “biz ailece fenerbahçeliyiz” diyen karısı sayesinde yine tescillenen oğuz sarvan abimiz yüksek hakem heyetinde malumunuz. bu gerçekler gün gibi ortadayken beyhude paralanıyoruz stadyumlarda cam ekranda ve forum yazılarında.

    galatasaray’ın büyüklüğü çok iyi oyuncuları getirerek değil hakemleri ve kurullarını tasfiye edip yeniden örgütleyerek ortaya çıkmalı. harcanan galatasaraylı hakemler bülent demirlek, selçuk dereli tüm galatasaraylıların malumudur.

    bravo cüneyt çakır maçı bir taraftan aldın diğer tarafa verdin. görevini yerine getirdin. fenerle 16 puanlık aramızdaki farkı hakem hatalarını mahsuplaştırsak en fazla 2-3 puan geride olurduk.

    hagi’ye sallamadan olup bitenleri dikkatli izleyelim.
    saygı ve sevgiler ....

    --- alıntı ---

    demiş sitesinde bir yazar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın