• 54
    bence kalkması gereken sınırlamadır. lakin bu konudaki en önemli çekincem türk kulüp yönetimleri o kadar plansız ve boktan ki, paralar adam gibi gelecek vaadeden yabancılar yerine bitmiş adamlara gidiyor. bu nokta çok önemli. oyuncu izleme ekipleri yok bizim kulüplerimizin menajer bindirmesi oyuncularla dolu bir ligdeyiz.

    gerçi şimdi anadolu kulüpleri bu geleneği bozuyorlar yavaş yavaş; isimsiz ama yararlı oyuncular getirerek kaliteli futbola dönüyoruz. gaziantepspor olsun, bursaspor olsun, kayserispor olsun, ki bu bahsettiğim takımlar şampiyon olmuş 1'den fazla şampiyon olmuş takımların ardından gelen en kaliteli ekipler. bu şablona geçtikleri için de bu sezon da yükselişteler yarıştalar iddiaları var. formaların isimlerine karşı ezilmiyorlar. bunları görmek gerçekten güzel.

    biz ve beşiktaş ise işimize yaramayacak yabancıları almakta yani gereken mevkiye adam almak yerine isimli diye alternatifi çok olan mevkilere adam almayı tercih ettik. geçen sezon biz fosladık, üstüne bu sezon adnanlar sağolsun tüy diktik. beşiktaş ise bu sene aynı naneyi yemekte. fenerbahçe ise yıllardan sonra akıllıca bir transfer politikasıyla gereken adamları takviye etti; onlar da ortasaha göbeğinde hala sıkıntılı. trabzon ise yabancılarından ziyade yerlilerine güveniyor. daha farklı bir haldeler.

    demek ki bu iş sınırlamada değil planlamada. boktan yabancı almak yerine hiç almayacak yönetimler. taraftarın gözünü boyamak için iş yapmayacaklar. onun dışında sınırlamanın kalkması yerli oyuncu pazarını da hareketlendirecektir. bu da daha güzel bir gelişme olur türk futbolu açısından bence.
App Store'dan indirin Google Play'den alın