resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 731
    her ne kadar çok eleştirilse de, başarıları "kimileri tarafından" elindeki kadrolara ya da tesadüflere bağlanıyor olsa da hali hazırdaki en parlak kariyere sahip galatasaraylılığından da kimsenin şüphe duymadığı türk teknik direktörüdür. kaldı ki hiçbir başarı yoktur ki tamamen tesadüfler sonucunda ve bir silsile şeklinde o sonuca ulaşılmış olsun.

    şimdi size farklı bi pencereden biraz basit ve biraz da kestirme bir yoldan "tesadüfler silsilesi" mevzuusunun reel hayatta çok da geçerli olmadığını izah etmeye çalışayım.

    soru: "tesadüfler silsilesi" sonucunda, "kendince" önceden kızarmış bir ekmeğe, bal ile kaymağın sırasıyla yine "kendince" sürülüp oluşan o aromanın dilindeki papillalar tarafından tadılabilir nispete geleceğini, yani bu şekilde kusursuz bir sonuca ulaşacağını, mantık ne kadar kabul edebilir? elbette o aromayı tatmak isteyen er kişisi, önce o ekmeği kızartıp, ardından bıçağı ile kaymak ve balı aynı ekmeğe sürmek cehdi ile, emeği ile o lezzete ulaşabilir.*aksi takdirde tesadüfi bir şekilde o lezzeti alabilmesi bir nevi rüya.

    hülasa, bunca ilk'leri * ve başarıları bu ülke insanına tattırmış, yaşatmış olan böylesine önemli bir teknik direktörün kazandırdığı bu başarıları "tesadüfler silsilesi" diye adlandırmak suretiyle kulak arkası edilme gayretini içime sindiremiyorum.

    sindirebilenler mi? sizler devam edin o rüyayı görmeye, emi annem? *
App Store'dan indirin Google Play'den alın