• 52
    kendisi müşteridir efendim. ve doğrudur denildiği gibi her zaman haklıdır. takımın oyununu beğenmediğinde 1 hafta içinde parasını geri isteme hakkına sahiptir. daha önce silinen entry'mde belirttiğim gibi "daha 2 ay önce yönetimin kafasına göre yukardan 3 sıra aşağıya kaydırmasına", "birden deplasman tribünü tamamen yukarı kaydırılıp ordaki kombine sahiplerine kendinize yer bulun denilmesine" de en yüksek sesi çıkarmaktadır.

    bilet almadan önce internet üzerinden yerinizi seçtiniz, oradan kombinenizi aldınız. sonra yukardan 3 sırayı kaydırdı ne oldu? o baktığınız yer de kaydı, nasıl olacak şimdi? buna birşey dediniz mi? sonra deplasman tribünün alt katı, aradaki localar yüzünden iptal edildi yukardaki kısım genişledi. buradan bilet almıştınız ne oldu? buna birşey diyecek misiniz? sonra aynı koltuğu hem kombine hem bilet satıldı. kucak kucağa mı oturacaksınız? yoksa bir yana başkasının yerine mi oturacaksınız? o yerine oturduğunuz geldiğinde ne olacak?

    demek istediğim statta herşey düzgün, tıkır tıkır işliyor da biz "abi burada bir grup bağıracağız" 2 sıra yana kayar mısın denildiğinde sorun oluyor.

    şimdi bu teknik / idari konuları geçelim. stat yeni, biz de yeni tanıyoruz. bir şekilde destek olalım; pankart yapalım, bağıralım diyoruz. zaten doğu ve batı tribünleri karşılıklı tezahürat olursa katılıyor, bi tek kuzey kalmasın diyoruz. ve ne yazık ki bağırmak için de "illa kıçımın birinin kaba etine değmesi gerekiyor." çok pardon da 2'şerli, 3'erli gruplar halinde tribüne dağılıp kimseyi bağırtamazsınız. ancak toplu durup bağırırısanız sesiniz çıkar. biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. koltuğuna oturan adam bağırmaz mı deniyor. bağırır tabi abicim ama ancak karşılıklı tezahürat olursa. durup dururken bağırır mı, oluyor mu böyle bir şey ben mi atlıyorum?

    özet geçeceksek, bizim yapmaya çalıştığımız takımı desteklemek. koltuğuna oturan adam desteklemez demiyorum ama dediğim gibi ancak karşılıklı tezahürat olursa destekler. oda taş çatlasın 5-10 dakikadır. en sonunda abi tribün bitmiş, ses çıkmıyor, bütün maç deplasman seyircisinş dinledik dediğiniz bir düşünün niye böyle oluyor diye. yeri geldiğinde "helal olsun dortmund taraftarına her maç 70.000 kişi orda deli gibi bağırıyor" derken, westfallen kale arkasında bırakın herkesin koltuğuna oturmasını, kale arkasında koltuk bile olmadığını unutmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın