resim
Adnan Polat
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 1906
    galatasaray’ın şubat ayı divan kurulu toplantısı swissotel’de yapıldı. başkan adnan polat, türk telekom’a rest çekerken, olağanüstü kongre için imza kampanyası başlatan muhaliflere de, “hodri meydan” dedi.
    konuşmasına, “galatasaray’ı sevmek, galatasaray’ı anlamak değil” diyerek başlayan polat, “bana galatasaray’ı büyüklerim anlattı. bir şeyler öğrendiysem, onlardan öğrendim. her kararda galatasaray’ın yüksek menfaafleri, gelenekleri ve değerleri benim çıkış noktam oldu. her zaman mevcut yönetimlere destek veren açıklamalar yaptım. önüme gelen televizyona veya gazeteciye beyanat vermedim” ifadelerini kullandı.

    ‘galatasaray’ın gücü yaptı’
    beş yıl önce yönetime girdiğinde icra memurlarının kapıda beklediğini anlatan başkan polat şunları söyledi:
    “florya ve ayazağa elden gitmişti. ali sami yen stadı da elden gitmek üzereydi. sporcularımız antrenmanlara çıkmıyordu. bankalardaki bütün krediler batıktı. oteller bizi kabul etmiyordu. uçak için sağdan, soldan para toplayarak bilet alınıyordu. gelirlerin yüzde 37’si, sportif a.ş. modeliyle halka dağıtılıyordu. göreve çağırdığımızda bugün etraftaki kahramanların hiçbiri yoktu. bunlar o zaman neredeydi?”
    türk telekom arena’nın yapım aşamasında ilk günden beri yer aldığına dikkat çeken adnan polat, “bugüne kadar ‘bu stadı ben yaptım’ dedim mi? ama başkaları stadı paylaşamıyor. bu stadı galatasaray’ın gücü yaptı” diye konuştu.
    polat, imza kampanyası başlatan muhalefete sert mesajlar gönderdi. geçmişte elde edilen 17 şampiyonluğun 4’ünde kendisinin tek yetkili olduğunu hatırlatan adnan adnan polat şöyle devam etti:
    “galatasaray geçmişte uzun yıllar şampiyon olmadı. bütün bunlar yapılırken, rüyalar gerçek olurken bu tepki ve acele nedir? biz bunları özel hayatımızla ilgili senaryolara, yönetim içindeki değişik ithamlara, suçlamalara rağmen yaptık. beni bir kenara koyun, galatasaray başkanlık makamına hakaret edilirken hiçbir kurumdan destek gelmedi. imza tehditlerine rağmen çalışıyoruz ve devam edeceğiz. inanın ki camiayı tanıyamıyorum ve çok üzülüyorum.”
    adnan polat elinde belgeler bulunduğunu belirterek, gerekirse bunları ortaya koyacağını da açıkladı. polat, “ibra tehdidi yapanlara, imza kampanyası yürütenlere karşı ben bunları bir gün bile kullanmadım. isterseniz her hafta birini ortaya koyalım. hangi başkan, profesyonelleri iyiyse yollar. ben galatasaray’ı arpalık olarak kimseye kullandırtmayacağım. bundan sonra belgelerle konuşacağım. kulübün parasını kimseye peşkeş çekmem” dedi.
    türk telekom arena’nın açılışında yaşananlara da değinen adnan polat, “toki başkanı özür diledi. kendisini idam mı edelim? dövelim mi? buyrun siz disipline verin” diyerek, bu olaydan herkesin üzüntü duyduğunu dile getirdi.
    polat, ali sami yen spor kompleksi isminin son eskişehirspor maçında skorborddan çıkarılması yüzünden türk telekom’a sert çıktı. galatasaray başkanı, “bu stadın adı türk telekom arena’dır. kompleksin adı ali sami yen’dir. türk telekom riske girdi, ancak yatırdığı paranın misli, misli fazlasını aldılar. biz de ali sami yen spor kompleksi yazdık. ihtarname gönderdiler. türk telekom’un anlayışsızlığı beni çok üzdü. bundan sonra sözleşmemiz olmasına rağmen bu firmanın adını ağzıma almayacağım. nasıl anons edeceklerse etsinler” ifadelerini kullandı.

    ‘sonuna kadar mücadele’
    türk telekom arena’nın çatısı konusunda 24 aylık bir proje için anlaşma yaptıklarını bildiren adnan polat, galatasaray’ın şantaj ve tehditle seçime götürülmemesi gerektiğini söyledi.
    polat, “burada duruş sergilemesi gereken galatasaraylıların kendisi. istek buysa gideriz seçime. seçimden korkan bir insan değilim. imza, ibra ve kendi yönetimim içindeki durum da içler acısı. mehmet helvacı seçime ittirmeye çalışıyor. bir kısım içeriden, bir kısım dışarıdan. bu açılıştan sonra hükümet, muhalefet, taraftar, camia ve medya ağır ateş altındayım. peki ben ne yaptım? bana bunu söyleyen kimse yok. sonuna kadar galatasaray için mücadelemi yapacağım” diye konuştu.

    kaynak:milliyet gaztesi

    yorum:adam haklı beyler
    özhan canaydın yırtınırken kimse çıkmadı bu adam çıktı ortaya şimdi gelirler arttıya hepsi üşüştüler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın