resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 834
    hakkında oturup sayfalarca yazabilirim. iyi oyuncu olduğundan falan değil, ki ben beğenirim hakan balta'yı ''vasat sevici'' yim. bu balta euro 2008'den çıktıkdan sonra ağır bir sakatlık yaşadı hatırlarsınız. muhteşem bir turnuva geçirmişti ama turnuvanın arkasından çoğu oyuncumuz gibi sakatlandı. o turnuvada amerika'lı bir ekiple hazırlandı oyuncularımız turnuvaya. aynı amerika'lı ekip 2006'da almanya'yla çalışmış ve almanya aynı bizim euro 2008 de yaptığımız gibi çılgın atmıştı turnuvada. ancak çok net hatırlıyorum, alman oyuncularda da o turnuva sonrası anlam verilemeyen adele sakatlıkları peydah olmuştu. tesadüf şudur ki, aynı adele sakatlıkları euro 2008 sonrası bizim oyuncularımızda baş gösterdi. buraya kadar belki benim komplo teorimdir ama bu olay televizyonlarda da tartışılmıştı. hatta 2006'da klinsmann'ın yardımcısı olan löw'ün; 2008'de aynı ekiple çalışmaması bu iddiaları kuvvetlendirir ve kafamda soru işareti yaratır.

    hakan balta çok iyi bir turnuva geçirdi o dönem. çoğu oyuncumuz kendini aştı. o turnuvanın arkasından o performansına hiç ulaşamadı ve çok sık olmasa da, sakatlıklar yaşayan bir oyuncu oldu. hakan balta'ya haksızlık yapılıyor her platformda, ben demiyorum ki çok iyi sol bek. ama çok iyi bir joker oyuncu. her takım kadrosuna lazım isimlerden. orta saha, stoper ve sol bek oynayabilen bir oyuncu. sırf bu özellikleri bakımından hakan'ı kadroda tutarım antrenör olsam. sene başından beri hakan üzerinde dönen tartışmalar; sigara, karpaty hatası vs..

    hakan balta'nın sigara içen bir fotoğrafı yayınlandı evet, profesyonel adam için büyük hata yapmaması gerekir. bu konuda herkesle hem fikirim, ama 3 şubat 2011 gaziantepspor galatasaray maçından sonra bu konuya atıfta bulunmak, ben balta konusunda takıntılıyım demenin açık ve net bir yolu. aslında biliyorum ki mesele sigaradan da büyük, sezon başı uefa'dan elendiğimizde hakan balta'nın büyük hatası vardı. eyvallah bende çok kızdım, hayal kırıklığına uğradım ama futbol hatalar oyunu değil mi? o maç 90 dakka hiç bir varlık göstermeyip rakibin kademe hatasından bir gol bulduk, sonra da hakan'ın akıl almaz hatasıyla turu kaybettik. 180 dakka oynadık ve turu haketmedik, şimdi çıkıp hakan yüzünden elendik siktirsin gitsin demek haksızlık değil mi? adam 1 hata yaptı, evet yapmaması gerekiyordu; çok büyük hataydı ve tura mal oldu ama yaptı. oldu işte, futbol bu; böylesi de oluyor. hakan balta'ya bütün tahammülsüzlük burdan ileri geliyor. o hata darağacına çıkardı hakan'ı.

    gaziantep maçında ilk yediğimiz golden sonra sözlüğe girip bakıcam dedim garanti hakan balta (15) gibi bir manzarayla karşılaşıcam dedim gerçekten de öyle oldu. o golde savunmada top cana'nın ayağında, topu gevelemeyip vursa ve takımı rahatlatsa o gol yenmez. top kaptırılınca savunma dengesiz yakalanıyor ve gol geliyor. hadi cana'nın top kaybına sebebiyet vermesini geçtim, hakan mal adamı kaçırdı; peki popov ortayı yaptığında cana'nın cenk tosun'u kaçırması? cana adam kaçırabilir ama hakan balta kaçıramaz derseniz eyvallah der susarım.

    ikinci golü gözünüzün önüne getirin. bu golde hakan balta'ya kızan adam takıntılıdır, başka açıklaması olamaz. hakan savunmayla çizgi halinde, sabri-servet-hakan üçü aynı çizgide ama cana en az 6-7 metre içerde. bu durumda popov akıllı adam hakan'ın arkasına açıldı cana'yla kendisini hizaladı ve kendisine gelen pasta gol pozisyonu yaşandı. bakın ben bu pozisyonlarda cana'ya kızmıyorum, futboldur hata olur. hakan balta'ya bu kadar yüklenilmesini de doğru bulmuyorum.

    kadıköy'de oynanan fenerbahçe maçını hatırlayın. sezonun flaş ismi dia ilk 11'de. hakan sakatlıktan yeni çıkmış o da 11'de. o maçta dia'ya bir pozisyonda bile geçit vermedi o sakatlıktan çıkmış balta. sadece ilerleyen dakikalarda yoruldu. sakatlıktan çıkmasına rağmen çok iyi mücadele etti. herkes o dia'yı övüyor ama bizim maçta sahada yoktu.

    son gaziantep maçına dönelim; popov sol kanada geçti. savunmacısı sabri oldu. popov her pozisyonda sabri'yi maymun etti. şimdi çıkıp sabri'ye de küfür mü edelim. popov göbeğe geldi şut attı, çalım attı çıkalım neill'a da sövelim. futbol hatalar oyunudur. her oyuncu hata yapar. ancak hatalardan ziyade dün antep'in iyi ve organize oyunu vardı. adamlar çatır çatır top oynadı, bunda ne hakan'ın suçu vardı nede diğer oyuncuların. hakan rezilsin demek popov'a haksızlık değil mi? yada hakan'a rezilsin demek aynı maçta nerdeyse popov'dan bir top bile çalamayan diğer oyuncularımıza da rezilsin demek değil mi? biraz anlayış, biraz sabır, biraz hoşgörü.

    edit: sezon başındaki uefa maçı karpaty olacak. uyarı için madrilenyo'ya teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın