resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 1583
    futbolun geldiği noktanın çok gerisine yönelik hamleler yapan antrenör.

    mevcuttaki eksiklerin farkında, buna hiç şüphem yok fakat o eksikleri nasıl doldurmak istediğini gördükçe kahroluyorum.

    ispanya, ingiltere gibi üst düzey futbol oynanan liglerde artık bol paslı, en az fizik mücadele kadar teknik kapasiteli* futbolcuların ve futbolun tercih edildiğini ve tüm dünyada bu akımın hakim olduğunu zaten biliyoruz. hagi ise, ne yazık ki hala servet'e dripling yaptırmakla, herkesi ciğeri patlayana kadar koşturmakla meşgul.

    oynadığımız maçlarda oyuncularımıza bakıyorum, hepsi rakibin arkasından muazzam mesafede jenerik deparlar atıyorlar. hoş, güzel tabii. fakat ben kimsenin topsuz alanda pas almak için koşu yaptığını, ya da hagi tarafından buna motive edildiklerini göremedim. dikkat edin, sarfedilen enerjinin tamamına yakını basit top kayıpları sonrası dönüşlerde gerçekleşiyor.

    sanırım o da birçoğumuz gibi sakinliği hırssızlık olarak görmeye başladı ki esasında şu günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey sakin futbolcular. misimovic'in kadro dışı kalması, elano'nun gönderilmesi biraz bu sebebe bağlı sanki. aynı şekilde ayhan akman'ın maçlarda kafasına göre hakeme bağırıp çağırıp oyundan atılmasını, hakan balta'nın taraftara sinirlenip "çıkarın beni" işareti yapmasını falan da kazanma hırslarına veriyor gibi hissediyorum ki bu beni daha da çok ümitsizliğe sevkediyor.

    şimdi frank rijkaard, skibbe falan bahsetmeyelim* fakat hagi'nin yaratacağı takımın gelebileceği en üst noktanın, sivasspor'un az da olsa pas yapabilen bir versiyonu olacağına dair bir fikir, inanç ve korkuya sahibim.

    umarım beni utandırır diyeceğim ama, önümüzdeki sezon takımın başında kalacağını dahi düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın