• 161
    ajasspor.com kendisi hakkında bugüne kadar yaptıklarını 10 madde ile açıklamıştır.

    --- alıntı ---

    1- galatasaray ikinci başkanı mehmet helvacı, denizlispor'u 4-1 yendikleri maçtan sonra, taraftarların yaptığı "en büyük transfer haldun üstünel" tezahüratına göndermede bulundu. helvacı, "buna çok kızıyorum. haldun üstünel transfer değil, altyapıdan yetişmiştir. o da arda gibi altyapımızdan yetişen biri" dedi.

    2- mehmet helvacı, transferden sorumlu yönetici haldun üstünel'i, medyanın önünde eleştiren ilk isim oldu. üstünel'in popüleritesinden rahatsız olan helvacı, "sayın haldun üstünel transferleri tek başına yapmıyor" demişti.

    3- ali sami yen stadı'nda bu sezon 2-2 biten karpaty lviv maçının ardından "ben de zaman zaman 'yönetim istifa' demek istiyorum" sözleriyle adnan polat'ın ekibinde yer almaktan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

    4- yönetimde daha önce adnan sezgin'in görevine son verilmesi oylanmış ve oy çokluğu ile sezgin'in görevine son verilmesi kararlaştırılmıştı. helvacı ve arkadaşlarının adnan polat'tan ilk isteği buydu. ancak bu gerçekleşmedi ve helvacı ile başkan arasındaki ipler tamamen koptu.

    5- bayram tatili nedeniyle tatilde bulunan polat'ın "beni bekleyin" çağrısına rağmen manisaspor mağlubiyetinin ardından yönetimden galatasaray lisesi mezunu 5 yönetici arkadaşıyla kulüp binasında toplanan helvacı, camiada "helvacı yönetim içinde darbe yapıyor" yorumlarının yapılmasına neden oldu.

    6- ikinci başkan mehmet helvacı'nın medyaya yaptığı açıklamaların tek bir satırı bile galatasaray'ın resmi internet sitesinde yer almadı. ayrıca toplantıya katılmayan yöneticilerle ilgili, "herhalde daha mühim işleri vardı" sözleri gerginliği tırmandırdı.

    7- manissapor maçında tatilde olan adnan polat'ın, kayseri'ye giderek maçı izlemesi ve polat ile birlikte bu maçı izlemeye gelen yöneticiler arasında daha önce helvacı'nın toplantısına katılan yöneticilerden hiçbirinin olmaması, yönetimdeki bölünmenin tescili olarak yorumlandı.

    8- divan kurulu toplantısında, "sportif a.ş. ve futbol a.ş. birleşti. artık konuşmanın zamanı geldi. bunu tek başıma yaptım, çünkü böyle olması gerekiyordu" demesi yeni bir gerginliğin fitilini ateşledi. başkan polat, "tek başıma gerçekleştirdim" açıklması nedeniyle helvacı'ya tepki gösterdi.

    9- son olarak mehmet helvacı, sarı-kırmızılı kulübün içerisinde bulunduğu durumdan kurtulmak için yönetimin ya genel kurula gitmesi gerektiğini ya da istifalar ile genel kurul kararının çıkarılması gerektiğini söyledi. bu açıklama, zaten stat açılışı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren camiada yeni bir kriz başlattı.

    10- kinci başkan mehmet helvacı'nın, bu iki seçenekten birinin yapılmaması halinde "yönetim kurulu içinde kalarak, olağanüstü kongre için imza toplayacağı" tehdidinde bulunması, başkan polat tarafından helvacı'nın istifasının istenmesiyle sonuçlandı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın