• 864
    bazen doğruları söylediğine mutabık olduğumuz şahsiyet. ve yine doğruları, yerinde söylediği bir an...

    --- alıntı ---

    yapım süreci sancılı geçen türk telekom arena'nın açılışı da bir o kadar tartışmalı oldu. açılışla ilgili ve tabii stadın yapımında büyük katkısı bulunan başbakan erdoğan'a yönelik protestolarla ilgili neler söyleyeceksiniz?

    bugün söylenenleri doğru değerlendirmek, doğru yorumlayabilmek için ali sami yen'in hikayesini bilmek gerekiyor. ali sami yen'in bulunduğu yer yolu bile olmayan bir tarlayken, galatasaray kulübü tarafından satın alındı. ardından galatasaray oraya stat yaptı. ali sami yen stadı'nın bulunduğu arazi, şu an türkiye'nin en pahalı arsalarından biridir. o arazi galatasaray kulübünün malıydı. sonra stadyum yapıldı ve galatasaray'ın o devirdeki yönetimleri bu stada bakamadılar. çimlerine bakamadılar, tribünlerine bakamadılar, temizliğine bakamadılar ve devletten yardım istediler. beden terbiyesi genel müdürlüğü'nden, o zamanki adıyla... o zaman futbol federasyonu özerk değil, genel müdürlüğe bağlı... genel müdürlük dedi ki 'ben stadınıza bakarım. çimini de yenilerim, tribünlerine de bakarım, eksiklerimi de gideririm. ama bunları galatasaray kulübü adına yapamam. yarın benden hesap sorarlar 'devletin parasını nasıl harcarsın!' diye...' bunun üzerine bir anlaşma yapıldı. üst kullanma hakkı galatasaray'da kalmak üzere, ali sami yen stadı kağıt üzerinde devlete devredildi.

    'devlet oraya bakabilsin' diye... o dönemdeki galatasaray yönetimlerinin becerisizliği, iş bilmezliği yüzünden kağıt üzerinde de olsa ali sami yen, devlete devredildi. ama bugün vicdanen herkes biliyor ki o arazi galatasaray'ın... ve seyrantepe'deki arazi galatasaray'a ali sami yen'e karşılık verilmiştir. toki, erdoğan bayrak'tan "ben yaptım" diyor. ali sami yen kimin malı ki ihaleye çıkardı, kim sattı, onun parası kimin cebine girdi. demek ki toki'nin "bu stadı ben yaptım, benim paramla yapıldı" deme hakkı yok. toki, verdiğinin karşılığını fazlasıyla aldı.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın