• 64
    cumartesi günü rüya gibi bir gündü benim için. tam bir heyecan fırtınası yaşıyordum. içim içime sığmıyordu. çok ama çok mutluydum. galatasaray yeni mabedine kavuşacaktı. kanal d’yi açtığımda gördüğüm görüntü karşısında şoke olmuştum. inanılmaz bir mabetti gördüğüm. ellerim buz kesmiş ve ekran başına mıhlanıp kalmıştım. ta ki garip bir adamın, sanki tüm galatasaray taraftarlarını cellada yolluyormuş gibi elini kolunu sallayarak, hesap sorarmış gibi zırlayarak ve tüm bunlar yetmemiz gibi 106 yıllık galatasaray’ı aciz göstererek, küçümseyerek ve de o da yetmezmiş gibi rahmetli başkanımız özhan canaydın’ı bir nevi ezik haline dönüştürerek cinnet getirmemize sebep olana kadar!

    galatasaray taraftarı aptal değildir. bir koyun hiç değildir. kulübü için yapılan bir mabet için saçma sapan bir demeci sineye çekecek kadar salak hiç değildir. bir stad yapıldı diye biat edecek kadar yalaka hiç değildir!

    siz bu taraftarı, seçimler öncesi oy çalabilmek için vatandaşlara kömür, beyaz eşya ve gıda malzemeleri verdiğiniz gibi dönüştüreceğinizi mi sandınız? “bana ekmek verdi, ben de oyumu ona vermeliyim o halde” düşüncesine sahip olduğunu mu sandınız? kimin parasını kime veriyorsunuz? babanızın parasını mı? yoksa, o hiç sevmediğimiz mustafa kemal atatürk’ün temellerini attığı ve o temeli yıkmak için yapmadık şey bırakmadığınız devletin, halkın parasını mı?

    eğer siz, sizden çok daha büyük olan, hatta yaş olarak türkiye cumhuriyeti’nden bile yaşlı olan, bu ülkeye sayısız başarıları getirmiş, en kötü dönemlerinde ülkesini gururlandırmış, milyar dolara yapamayacağınız ülke tanıtımını yapabilmiş, ismini uganda, madagaskar, alaska, japonya, şili’ye kadar duyurarak ülkesinin varlığını büyük bir gururla yaşatan ve galatasaray dendiğinde türkiye’yi akıllara getirterek sizin bile asla yapamayacağınız bir güzelliği yapmış bir kulübe sanki sadaka vermişsiniz gibi bu dev çınarı aşağılayamazsınız. halkın parasıyla yeterince ceplerinizi doldururken, bu ülkeyi tanıtmak için milyar dolarlarla yapamayacağınız tanıtımı yaparak sizden daha fazla ülke tanıtımına katkıda bulunmuş yüzyıllık çınarla raks edemezsiniz! bu yüzyıllık çınarın en saygıdeğer ve en önünde eğilesi başkanlarından birine ezik muamelesi çekemezsiniz! bir rahmetlinin arkasından konuşamazsınız!

    devlet, yönetim kadrosundan müşavirlerine kadar devletliğini bilecek. halkın neden dellendiğini de çok iyi bilecek. bunu iyi sorgulayacak ve adımını ona göre atacak. eğer siz, olayı siyasi bir şova dönüştürmek isterseniz, biz olmasak bunlar köpek gibi sürünecekti edebiyatı yaparsanız, sizi aç dağ kurtlarının önüne atılan et parçası gibi paramparça ederler! devletliğini bileceksin ve haykıran vatandaşına köpek muamelesi çekmeyeceksin. hele babası belli olmayan dersen, sen devlet falan değilsindir. daha halkının tepkisini sineye çekemeyen, ona adam gibi davranmasını bilmeyen, onu geçtim galeyana getirilmiş halkına orospu çocuğu diyen güruhlar ülke falan yönetemez. ülke yönetemeyeceklerini gelen her tepkide saçma sapan tepki göstererek belli ediyorlar zaten. onlar analarımıza bile “gitmesi” gereken bir güruh gözüyle bakarken, isterlerse tüm milletin cebine paraları koysunlar, adamlıklarının bir yere kadar olduğunu bilecekler. bu halk icabında kızar, bağırır çağırır, tepkisini koyar. bu halk olmazsa siz bir hiçsiniz. bu halk için var olmanız gerektiği halde her gelen hükümetler gibi kendi kesenizi doldurmaktan da geri durmazsınız.

    eğer dininiz, kitabınız, allah’ınız varsa, o ağzınızdan hiç eksik etmediğiniz allah’ının yapılan bir iş sonrası böbürlenmemen gerektiğini, bir karşılık beklememen gerektiğini, mütevazı olman gerektiğini ve kibirin hiç iyi bir halt olmadığını söylediğini de iyi bilmelisin. ayrıca biat kavramının sizin gibilere değil, yüzyıllar önce ehlibeyte, halifeye olduğunu da bilmeniz lazım. siz ne ehlibeytsiniz, ne de halife! halk size biat etmez. siz halka hizmet için varsınız. ve siz bu hizmeti verirken kendi babanızın parasını harcamıyorsunuz. yine halktan aldığınız paralarla veriyorsunuz. siz bu halka aldığı benzine karşılık 4 tl ödetirken, bu 4 liranın 2 lirasını ötv diye kasanıza atıyorsunuz. 2 liralık malı halka 4 liraya kakalıyorsunuz. sonra da bu halktan koyun olmasını ve biat etmesini bekliyorsunuz!

    siz siz olun, sakın bir daha galatasaray’a sadaka vermişsiniz gibi laf yapmayın. eğer laf yapmaya devam ederseniz size bunun hesabını sandıklarda soracak 20 küsur milyon galatasaraylı var. sakın ola, bu halkı tehdit etmeyin. sakın ola bu halktan biat beklemeyin. sizin işiniz hizmet. sizin işiniz sadece hizmet etmek. sadece yapmanız gereken şeyleri yapmanız. bu sizin göreviniz. eğer futbolda turnuva düzenlemek istiyorsanız ki istiyorsunuz, eliniz mahkum yapacaksınız böyle spor komplekslerini. zaten mecbursunuz! sadece galatasaray için değil, diğer kulüpler için de yapacaksınız. bu sizin sorumluluğuz zaten. turnuva düzenleyeceğim diyorsan mecbursun arkadaş! başbakan çekip gidince kendileri de çekip giden kulüp başkanlarının aklında olan şey de budur. çünkü bilir ki, oraya terk etmezse başına bir iş gelebilir, belki bir spor kompleksi kapamayabilir. ruhunuz yalaka sizin.

    özür dilemesi gereken galatasaray taraftarı değildir. özür dilemesi gereken, o gollum gözleriyle adeta küfreder gibi konuşarak, resmen hakaret ederek konuşan zattır. sadece stadyumdaki 40 bin taraftarı değil, tüm galatasaraylıları öfkelendiren o zattır. 106 yıllık çınarı aşağılayarak konuşan ve rahmetli bir insana ezik muamelesi çeken o zattır.

    sakın ola böbürlenmeyin, “biz yaptık, biz ettik, biat edin ulan” diye böbürlenmeyin.

    sizden büyük allah var.

    sizden büyük galatasaray var.

    bu halk zamanı gelince hesap soracak sizden. 25 milyonluk nüfusuyla.. sizden çok daha büyük olan mevcudiyetiyle. halk sizin karşınızdayken karşınızda önünüzün iliklenmesini isteyebilirsiniz ama galatasaray dendiği zaman sizin önünüzü iliklemeniz lazım. çünkü sizler yokken bile galatasaray bu ülkeye hizmet ediyordu. hem de 500 yıllık geçmişiyle. yaşınız kaç, başınız kaç? sadakaymış!

    halk sizin önünüzde eğilmez. siz halkın önünde eğilirsiniz. ve bu halka orospu çocuğu diyemezsiniz. işte siz busunuz. ruhunuz, kalbiniz bu.. ve bu ruh, kalp, koskoca türkiye cumhuriyeti’ni yönetiyor.

    gittiği her yerde yuhalanan bir kitle, %47’yi nasıl çıkarıyor anlamak mümkün değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın