• 1213
    kalmamıştır.

    bir kaç gün önce ykaraca sözlüğü bıraktı. galatasaray'ı yaşamayanlardan, geldikten 2 ay sonra, "hagi ile bu iş yürümeyecek abi"cilerden, "kazım bu formayı giydi ya benim için cimbom bitti"cilerden, sadece derbi maçlarında sokağa gelip, sarhoş olup, ortalığa tavıra yapıp, elinde 5 liralık meşale ile(kardeşim meşale sallanmaz düz tutulur) , "herkes gideeer biz kalırız" cılardan ve onların yarattığı kuru gürültüden bıktığını düşünüyorum. dayanamadı, zamanında gökhan özgün'ün dediği gibi ciğerinin mürekkebi kurudu.

    karşı tribünü bıraktı. 30lu yaşlarında, sutopu maçlarını bile kovalayan, galatasaray'ı yaşayan, adamlar. vazgeçtiler. yaşlandılar, yaşlandırdılar. aylarca,yıllarca kameralardan yapımını izledikleri stadın açılışına gelemeyenleri görerek, bunları yaratan bütün koşulları lanetleyerek bıraktılar.

    giderayak da konuştular.

    "unutmayın ki tellerin ardından ona bakmak umuda sarılmaktır."

    bunu cümleyi anlayabilen kaldı mı çok merak ediyorum, takımın çapsız,karaktersiz, yerli futbolcularından bir ışık gördüğü anda umutlanan ben.

    bazılarınız biliyordur belki. hadomer ve feanor son birkaç gündür her gün sokağa formalarıyla gidip bira içiyolar, adem abinin köftesini yiyorlar. maçın olmadığı bir günde ali sami yen sokağı tavaf ediyorlar.

    siz, zamanında rijkaardı destekleyenler, şimdi hagi'ye saydıranlar, siz galatasaraylı mısınız?
    siz rijkaard ı itin götüne sokup şimdi hagi yi delice savunanlar, kazım transferini açıklarken götünüzden kan gelmiyor mu.jo ya ettiğiniz küfürleri kazım'a daha rahat edebilecek misiniz?

    sen ultraslan kardeşim.en son yapılan açıklama ile gurur duyuyorsun. diyorsun ki taraftar armaya, kulübe, sahip çıkıyor. sana şöyle söyleyeyim. geçen sene olaylı diyarbakır maçının devre arasında,ısınmak için jo ve emre çolak paslaşırken bile o jo ıslıklandı. şimdi dön, tekrar oku o açıklamayı. kim göndermiş jo yu?

    sen ey galatasaray'lı, giden misimovic ve gelen culio yu karşılaştırıp, alacağın bileti, formaya vereceğin parayı düşünüyorsun.

    10 senede çok adam harcadık biz. lucescu,terim,hagi,gerets,feldkamp,skibbe,rijkaard. lucescu kalsa daha fazla şampiyonluk görmez miydik.

    terim 2inci kez takım kursa, eskileri kadro dışı bıraktığı gibi devam etseydi değişime başarı ya da bir kupa daha gelmez miydi.?

    hagi, ergun gürsoy ve tribün tarafından sabote edilmese, 5-1 lik zaferden sonra ikinci seneye başlasa daha başarılı olmaz mıydı.?

    gerets, istediği sadece önlibero transferiyken adama son gün inamoto verilmeyipte adam akıllı bir önlibero alınsaydı, ikinci sene o kadar düşük puan alır mıydı?

    feldkamp kurduğu takımın şampiyonluğunu görse kötü mü olurdu?

    skibbe , 10 yılın en akıllı futbolu oynatan adam, devre arasında yedek oyuncu transferi istediğinde reddedilmese, uefa finalini kadıköyde görmemiz olası olmaz mıydı?

    rijkaard, bir ortasaha oyuncusuyla şampiyon olacakken adama 2 forvet 1 defans almak neskeens in günahı mıydı?

    galatasaray'ın asla hoca sorunu olmadı, mayıs 2000 den beri bu takıma bülent korkmaz dışında çapsız hoca gelmedi.hepsi futbolu bilen, geçmişlerinde başarılı olmuş,kafalarında bir planı olan adamlardı.

    galatasarayın bir taraftar sorunu vardı. nasılsa bu sene de şampiyonuz deyip de maça gitmeyen kapalıyı doldurmayan bir taraftarı vardı.
    emek sarfeden adamları," yarın öbürgün tepemize çıkarlar " diye tasfiye eden bir baş kadrosu vardı.
    kendi beğenmediği hoca geldiğinde, itin götüne sokan, daha ilk maçta " istifa sesleriyle kapalıyı inleten " bir taraftarı vardı.
    kaybedilen maçlardan haykırılması gereken "nevizade gecelerini" söyletmeyen, galatasaray sevgisinden uzak, egosunun , gücünün peşinden koşan bir güruh vardı.

    amacın galatasaray olmadığı, galatasaray'ın tartışma zemini olduğu bir platform.
    sanki galatasaray fikirlerin üstünlüğünü kanıtlamak yaratılmış bir idea,bir ara form.

    galatasaray benim.
    dandik vodafone reklamında, şampiyon cimbombomum diye haykırmak bazen,

    galatasaray benim,

    rijkaard ın pas futbolundada , hagi nin sert, hızlı takımında da benzer bir ışık görmek.

    galatasaray benim,

    ulan şu kazım belki adam olur diye umutlanıp,kaleciye pres yaptığında hadi oğlum demem.

    galatasaray benim,

    kim giyerse giysin o formayı, sami yen in yanından geçtiğimde duvara bir sarılıp öpmem.

    rijkaard, hagi, gerets, feldkamp, skibbe, oktay mahmuti,cem akdağ,colin kazım richards, jo, kader keita, serdar özkan farketmeden.....

    kendinin taraftarı olmadan önce, galatasaray taraftarı olmak.. galatasaray'lı olmak.

    galatasaray'ı tutmak değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın