resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3323
    tecrübeli paşalar ve nesiller ötesi müridleri tarafından tekrar taşlanmaya başlanan teknik direktördür.

    başka bir açıdan örneklemek istiyorum, özellikle şu mankafa ibaresini ..

    2010 dünya kupası, birçok tecrübeli futbol adamı tarafından* , dünya kupaları tarihinin en kaliteli turnuvalarından biri olarak gösterildi. gelin, bu turnuvada en iyi top oynayan birkaç takımın idarecilerine bir bakalım ..

    şampiyon ispanya'nın, turnuvaya damga vurduğunu söylememek imkansızdır herhalde. hocasına bir bakalım ? büyük türk otoriteleri tarafından yeniköy kasabı olarak ilan edilen, real madrid'i de zirveye çıkaran vicente del bosque. düşünün, bu ülkedeki büyük otoriteler, bu adama 'real madrid'i ben de şampiyon yaparım yeaaa' diye eleştirdiler, kendilerine tek sorum var, bu adam real madrid'den ayrıldıktan sonra, takım kaç şampiyonluk kazanmış ? ya da ispanya milli takımı ondan önce de her sene dünya kupasını alabiliyor muydu ?

    turnuvaya damga vuran bir diğer ekip, kesinlikle alman milli takımı idi. hocasına bir bakalım hep beraber : türkiye'den topla tüfekle kovulmuş, fenerbahçe'de görev alırken, pısırık,stajer,çakma alman gibi benzetmelere maruz kalmış joachim löw. kendisi jurgen klinsmann ile beraber, büyük bir jenerasyon değişikliği yaparak, tepetaklak olmak üzere olan alman futbolunu tekrar en tepeye çıkarmıştır. ama bizim dinazor ulemalarımıza göre kendisinden bi bok olmazdı pek tabi ..

    ...

    aynı benzetmeler rijkaard'a da yapıldı. mankafa'lığa da terfi etmiş bir otorite yazarımız tarafından. kraldan çok kralcı, şakşakçı abiler de kral öldü, padişahım çok yaşa ! diye naralar atıyorlar. hiç kimse frank rijkaard'ın kulübümüzde başarılı olduğunu falan söylemiyor. ancak tek beklenen şey : saygi !

    seversin, sevmezsin, başarılı bulursun bulmazsın, sen uluslarası arenada 10 kupa kazanmış, dünya futbol arenasında tatmadığı başarı kalmamış, kendi ülkesinde halk kahramanı olan bi adama mankafa dersen, sana da şunu sorarlar :

    - iyi diyorsun, hoş diyorsun da, sen ne'sin ? sen ne yaptın yani bugüne kadar ? tam yıldız olacaktın, ama hocan seni soyunma odasında sigara içerken yakaladı,ya da hocana gider yapıp ağzını burnunu kırdın di mi ? senden hoca da olur, ama tüm köşeler eski topçular tarafından tutulmuş di mi ? yazar da olur senden ama, medya patronu tanımadığından olamıyorsun di mi ? yani her boka bi mazeretin var di mi ?

    kesin öyledir paşam, çünkü senin gibi binlerce adam tanıyorum, hep aynı makus talih, tüh..
App Store'dan indirin Google Play'den alın