resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 3527
    sözlük yazarlarının bir kısmınına peygamber ilan ettiğine şahid olmaktayız. yine'de bir kısım halen '' her şey galatasaray'dan sonra gelir'' diyebiliyor çok şükür.

    peygamber ilan eden kısım için yazık olsun demek gerekiyor. her şeyini galatasaray'a vermiş hasan şaş'a neler söyleyip gönderilirken susan , o hasan şaş ki yıllarını galatasaray'a vermiş, sonuna kadar forması için savaşmış bir adam. popüler olmayı, futbol oynamaktan daha çok seven bir adamı böylesine savunmak çokta sağlıklı değil. lucas neill için şunu demiştim; doğuştan galatasaraylı gibi durabilir ama adamın iş ahlakı var, aldığı parayı haketmeye, beklentileri karşılamaya çalışıyor. milan baroş son sakatlandığı maçta üstüste attığı deparlardan sonra sakatlandı. şimdi diğer gerçeğe dönelim arda turan ne yaptı; zor durumdayız arda, hayal kırıklıkları yaşadık biraz azalt gezmeleri diyen başkanının sözünü dinlemedi bildiğini okudu. adama sormazlar mı ? galatasaray kaptanı şeyinin keyfine iş yapar mı diye ? yok size az bile dedi ama ne oldu gitti gezdi. aziz yıldırımın söylediği söz olabilecek bir söz samimiyetten ama neymiş çoluk çocuk muamelsi görüyormuş.

    hasan şaş'ın kafasına laptop atılırken nerdeydi arda'ya sanmasınlar seni yalnız diyenler, kral hakan şükür'ü kulüpten kovarlarken nerdeydiler. bir karar vermek gerekir arda turan'cı mısın ? galatasaraylı mısın ?

    bülent korkmaz'ın hataları olmadı mı? oldu. hakan şükür'ün, hasan şaş'ın, ergün pembe'nin, hakan ünsal'ın, suat kaya'nın, arif erdem'in kısacası hepsinin hataları oldu. ama hiç biri vurdumduymaz değildi. hiç biri ilk önce keyfim demedi. çakma galatasaray'lılar bilmez izin gününde bile bülent korkmaz evine gelen misafirleriyle gecelere kadar oturmaz, çok geç olmadan yatarmış. peki bülent korkmaz bunu kimin için yapardı. ertesi gün açılışı olan kankaları için mi? yoksa hafta sonu maçını izleyecek, zor kazandığı parasını harcayıp maça gelecek, evde karısını çocugunu bırakıp maça gidecek, hasta hasta takımını destekleyecek, hepsinden önemlisi ekmek parasını kazandığı takımı ve büyük galatasaray taraftarı için mi?

    şunu bilmek gerekir. spiderman filmindeki bir repliği önceden de sözlemiştim '' büyük güç büyük sorumluluk getirir''. lider olmak, kaptan olmak yeri geldiğinde kendinden fedakarlık etmektir. benim zerre kadar umrumda değil arda turan dışarda ne yapıyor. ama ben şunu görüyorum. arda dışardan içeri(stada,maça,ilk onbire) gelmiyor. eğer futbol oynamıyorsan önemin yok. çünkü burda yazarlardan, dışardaki işçilerden vb şeylerden farkın senin futbolcu olman ve galatasaray'da oynaman. diğer türlü hiç bir önemin yok. seni sen yapan galatasaray'dır, galasaray'a vefa borcun var. ama sen ben gezer kaç para ceza keserlerse öderim dersen sana verilmiş emeğe haksızlık edersin.

    kısacası bu sezon galatasaray maçını izledikten sonraki gün gazete aldığımda (spor gazetesi değil) en arka sayfaları açıp maçla ilgili detaylara bakarken oyuncular ile ilgili yazılanlara, aralarında arda turan isimini görmezken. spor tarafını okumayı bitirip. gazeteyi baştan okumaya başladığımda 2. sayfada (ki 2. sayfa magazin ağırlıklı) arda turan'ın sırıtır halde magazin haberini görmek zoruma gidiyor.

    eğer ufuk ceylan yediği gol'den sonra ıslıklanırken, ayhan aynı şekilde küfürler ve ıslıklar yerken, taraftar adam gibi oynayın sabrımız kaçıyor derken, nerdeydin kaptan. niye gemine sahip çıkmadın. misimoviç haksız yere paf takıma gönderilirken nerdeydin kaptan ? cana kavga ederken nerdeydin ? taraftar tesisleri basarken nerdeydin kaptan ? ayhan ile hakan balta birbirine girerken nerdeydin ? peki ayhan pino ile tartışırken ? galatasaray taraftarının kalbinin yarısı olan ali sami yen stadında bizi rakipler ezer geçerken nerdeydin kaptan ? 19 yaşında anıl diye bir çocuk gol atmak için kendini paralarken nerdeydin ? beşiktaş taraftarı 2. golü görünce bizimle dalga geçmeye başladığında nerdeydin kaptan ? karpat liliv mi ismini bile bilmediğimiz takım bizi elerken nerdeydin kaptan ? ankaragücü farka giderken nerdeydin ? deplasman'da bizi ilk kez yenen manisa maçında nerdeydin ? kısaca hani sen kaptandın ? peki anladık kaptasın da gemin burda sen nerdesin kaptan ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın