resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3296
    yeni olduğum için, bir gün burada yazar olursam en çok bir şeyler karalamak istediğim konu bu insanın ismi altında idi.
    bu nasip oldu.

    frank rijkaard ilk geldiğinde inanamayan milyonlarca galatasaray taraftarından sadece biriydim, çok sevindim. gurur duydum.
    şimdi hala gururluyum. ama o an duyduğum gurur, takımım sayesindeydi, şu an ise o'nu tanımaktan, o'nu sarı ve kırmızının içinde görmekten.
    bu adam galatasaray için çalıştı, evet profesyonelce, çatır çatır parasını alarak.. menajer bozuntusu futbolculara verdiğimiz paranın eş değerini kazanması bile utanç kaynağı o'nun için.

    türkü baba plajda kızlarla voleybol oynarken, bu adam galatasaray'ı düşünüyordu.. efendiliğini ne zaman bozdu? ne zaman saygısızlık etti? düşündüklerini, gerçeklerini doğru dürüst ortaya koyamadı bile!

    4-3-3 dedi. pas yapan, organize bir takım dedi. dan dun topa vurmak yasak, taçları, iç yarısahadaki topları en gerideki futbolcular kullanacak dedi. kısıtlı kadroyla yine çok iş başardı. bize futbolu öğretti. daha öncesinde görmediğimiz yanlarıyla..

    soğuk dediler adama.. artist dediler. üstüne yürüdü bazı antrenör bozmaları. çekemediler çünkü.

    barcelonayı ben de şampiyonlar ligi şampiyonu yaparım yahu! diyenler.. 2010 şampiyonlar ligi şampiyonunun kim olduğunu bilmeyenler.

    işin özü, olayı dramatize etmek yararsız. biz bu adamı kaybettik, o bizi değil.

    tıpkı, skibbe, gerets, lucescu gibi..

    düzeltme: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın