resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 3291
    sözlükte bile hala takımın şu rezalet durumundan rijkaard'ın sorumlu olduğunu düşünenler var diye isyan ettirendir. bakın sevgili renktaşlarım, adnan polat yönetiminde kaç teknik adam gördük biz ben sayamayacağım. bunların içinden kalli, bülent korkmaz gibi efsanelerimizi saymayayım. skibbe'den başlayalım. skibbe dediğimiz adam, iyi adamdı, günü kurtarabilecek seviyede bi teknik adamdı. futbolumuz kötü müydü? çok rica ediyorum, bu adamın döneminde futbolumuz kötü diyenler o sezonun ilk yarısının sonlarındaki futbolu bi izlesin. çok iyi hatırlıyorum, özellikle bi golümüz vardı, orta sahadan lincolnve arda'yla üç pas yapıp ceza sahasına giriyorduk, golü yazıyorduk. o sezondan beri öyle gol atamıyoruz biliyor musunuz? şimdi bir gol iyi futbol falan demeyin, orta sahadan forvete sürekli harika verkaçlarla top taşıyorduk o dönem. arda'nın bile en verimli dönemiydi.

    ne oldu sonra? takım stopersiz kaldı falan, bir kocaeli maçı sonunda, kaos ortamında, kadıköy'de uefa finali oynamak olayının gazıyla, gönderdik adamcağızı. bence hala adnan polat yönetiminin en büyük hatalarından.

    sonra rijkaardgeldi. arada kaptan'dan sonra tabi. takımdaki değişimi de gördük falan. ama bakın, şu an oynatmaya mecbur kaldığımız mustafa sarp, barış özbek falan var ya, bunlar rotasyon için yedek oturacak oyunculardı ilk rijkaard döneminde. orta sahamızda mehmet topal, elano ve ayhan oynuyordu. arda elano'yla yer değiştiriyordu falan. o zamanlar iyiydi zaten. sonra barosbi sakatlandı,* lan bi anda harika giden takım duruverdi. şimdi burda önemli bi nokta var. hani bazı arkadaşlar diyor ya, rijkaard isteseydi madem yönetimden, yoksa çalışmam deseydi falan diye. nonda'nın o sezon başı performansını düşünün. hani maccabi netanya maçları falan. o durumdaki nonda alternatif olarak bana da fazlasıyla yeterdi. rijkaard da ses etmedi haliyle. şimdi bir de, baros'un sakatlandığı o dönemdeki nonda performansını getirin aklınıza. bakın, bir oyuncunun performansı her şeyi nasıl etkiliyor.

    sonra elano, arkasına mehmet topal'ın yanına bir adam alınsaydı, süper oynayacak adamdı hala bana göre. ama ne oldu, mehmet topal sezonu yürüyerek geçirdi *, mustafa sarp kadroda kendine yer buldu sürekli, ve elano da arkasındaki mustafa sarp ayhan ikilisiyle hiçbir şey yapamadı. şu an hayal ettiğimiz, ve inşallah gerçekleşecek olan cana biglia orta sahası var ya, bi düşünün bu ikilinin önünde bi de elano'nun olduğunu.

    gelelim bu sezon başına, yine o efendim çalışmasaydı o zaman bu yönetimle diyen arkadaşlara şunu diyorum. yönetim keita'yı sattı, eyvallah. pinogeldi, peki abi, canageldi, başımın üstünde yeri var. ama rijkaard'ın derdi bunlar değildi abi. serdar özkan, mehmet batdal, musa falan, tamam bunlar rotasyon için iyi de, nerde asıl transferler? bekliyo abi adam, neyi bekliyo biliyo musunuz? orta sahaya bi canavar daha istiyorum diyo, hücuma dönük olsun, sistemime uygun olsun, elano gibi çıtkırıldım olmasın diyo. bi de diyo ki, ben bu servet'i oynatmicam, hakan balta'yı stopere çekicem, bana bi de sol bek alın diyo. yönetim bekliyo, bekliyo, bekliyo, son gün gidip, rijkaard bunları bulabildik deyip, misimovic'le insua'yı getiriyor. bunlar da tamam ya, ne yapalım, ben daha yırtıcı bir şey istedim orta sahaya ama, artık bu şekilde biraz devam edelim. olur mu, olmaaz, niye olmaz. bizim ülkemizde, bir maçla skibbe gibi bi adam gönderilmiş. servet gibi adamlar oluşur, hakan balta kariyerinin en formsuz dönemini yaşar, rijkaard basitçe gönderiliverir.

    bu olanları, lütfen, lütfen hala rijkaard'a bağlamayın. en başta şanssızlık, sonra yönetimin basiretsizliğidir bunlar. lütfen.

    son olarak (bkz: #469634)
App Store'dan indirin Google Play'den alın