• 432
    türk telekom arena'nın açılışından daha büyük bir veda törenini hak eden mabedimizdir. yönetim büyük bir ihanete imza atmaktadır. adı da ali sami yen'e vedadır. türk telekom arena'nın yeni ve modern bir stad olmasıyla taraftarın ilgisini cezbetmektedir. aynı senelerdir her türlü sefayı ve cefayı paylaştığı kadını unutup, dışardaki süslü genç kızlara bakan adamlara benziyorsunuz. ali sami yen stadı büyük bir vefasızlıkla tarihin tozlu yapraklarını arasında kaybolup gitmeye adaydır. taraftar tüm benliğiyle bu ihanete ortak olmaktadır. bakıyoruz tt arena başlığında gün be gün olanlar aktarılıyor, geri sayım yapılıyor, resimler konuyor, çıkacak futbolcuların kalitesizliğinden şikayet ediliyor vs. heyecanı ve yeniye olan merakı anlıyorum ama bu geçmişimizi unutmamıza bahane olamaz. düşündünüz mü hiç: bu futbolcuların hangisi ali sami yen'e veda etmeye yaraşır da tt'ye çıkışları yorumlanıyor?!

    ali sami yen stadı 64'ten beri orada. orada bir ruh var. taa avrupa'ya gidemediğimiz, ezim ezim ezildiğimiz zamanların ruhu var, toprak sahanın, yağmurun çamurun ruhu var. daha sonra avrupa'ya gittiğimizde kuralları hiçe sayarak tıkabasa doldurarak, meşale yakarak cehennem yarattığımız tribünlerin ruhu var. milan sahaya çıktığında kimleri yenmedik lan bu sahada sizi mi yenemeyeceğiz inancıyla boğazların yırtılması var.

    ali sami yen'e büyük bir veda planlanmalıydı. gelmiş geçmiş, dost düşman o stadda bizimle tarihi paylaşmış bütün önemli futbol emekçilerinin katılacağı ülke çapında bir törenin gerçekleştirilmeliydi. o yaşadığımız zaferlere tanık olan avrupalı dev kulüplerin, cehennem burası, yok böyle taraftar diyen o zamanki futbolcuları, başkanları davet edilmeliydi. alex ferguson gelmeliydi, maldini gelmeliydi. zordu belki imkansızfdı bunlar ama yapılmalıydı. sami yen'e büyük bir gösteriyle veda edilmeliydi ve bu gösteri tüm dünyaya duyurulmalıydı.

    elinize yüzünüze bulaştırdınız. hepiniz, hepimiz... umarım sami yen büyüklüğünü gösterir de ahını tt arena denen yeni stadda bizden çıkarmaz. onun ahı bir-iki futbolcu müsveddesinin ahına benzemez...
App Store'dan indirin Google Play'den alın